TRADICIÓ DEL CONSISTORI

Colau visita les monges de Pedralbes

L'alcaldessa i regidors de tots els grups participen en la comitiva anual al monestir de les clarisses

zentauroepp52262205 bcn200212135327

zentauroepp52262205 bcn200212135327 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i regidors de tots els grups han visitat aquest dimecres les monges clarisses de Pedralbes. Una tradició anual que se celebra el dia de Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat, i que s’inicia, com ha passat avui, amb la col·locació del pendó de la santa al balcó del consistori.

Passades les 10 del matí, Colau i uns quants regidors han pujat a un autobús de Transports Municipals de Barcelona que els ha portat fins a Pedralbes. En aquest autobús, a més de l’alcaldessa, hi viatjaven regidors de gairebé tots els grupsde Barcelona en Comú, Marc Serra; d’ERC, Jordi Coronas; de JxCat, Elsa Artadi, Francina Vila i Jordi Martí Galbis; de Ciutadans, Paco Sierra, Luz Guilarte i Marilén Barceló; de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls –que recordava com de petit els seus pares el portaven a missa al monestir perquè era en català–, i del PP, Josep Bou.

«No ve cap socialista», ha advertit algú. «Home, aquí hi ha molts socialistes, però dels bons», ha proclamat Bou entre somriures.  A Pedralbes els esperaven altres regidors: els tinents d’alcalde Joan Subirats i Albert Batlle, de BComú i el grup del PSC, respectivament, el republicà Jordi Castellana i el popular Óscar Ramírez.

Cantar o no cantar

Notícies relacionades

Abans de degustar bunyols i mató, els visitants han escoltat dues cançons cantades per l’Orfeó Sarrianenc, juntament amb monges de la comunitat: els Goigs de Santa Eulàlia (aquí s’ha vist a Colau cantar un moment) i el Virolai (en la part fàcil, gairebé tots movien els llavis, en la part més complexa, amb prou feines Martí Galbis). Després d’una visita al projecte de recuperació de l’hort medieval, la comitiva ha escoltat les paraules de la mare abadessa, Montserrat Casas, que ha demanat a Colau: «No oblideu el monestir».

L’alcaldessa, com alguns dels representants municipals, se n’anava després a l’enterrament de Diana Garrigosa, la dona de Pasqual Maragall, per a la qual Colau ha tingut un record en el seu discurs a les monges, de les quals ha enaltit la seva tasca: «Fa 700 anys que cuideu el monestir i us ho agraïm».

Temes:

Ada Colau