FESTA MAJOR D'HIVERN

Colau presideix la jornada castellera de Santa Eulàlia amb vuit colles de BCN

La tradicional cita ha comptat amb el pianista James Rhodes com a convidat de luxe

zentauroepp52208232 09 02 2020 jornada castellera de santa eul lia de barcelona 200209174020

zentauroepp52208232 09 02 2020 jornada castellera de santa eul lia de barcelona 200209174020 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Vuit colles castelleres de Barcelona han protagonitzat aquest diumenge al matí la jornada castellera de Santa Eulàlia, la primera de la temporada, a la plaça de Sant Jaume. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha seguit la diada des del balcó d’autoritats de l’ajuntament, al costat dels tinents d’alcalde Joan Subirats i Albert Batlle. Entre d’altres, també han assistit a la cita els regidors Elsa Artasi (JxCat), Montse Ballarín (PSC) i Josep Bou (PP), a més del pianista James Rhodes com a convidat. A la diada han participat les colles de Barcelona, Sants, la Vila de Gràcia, el Poble Sec, la Sagrada Família, la Jove de Barcelona, la de Sarrià i els Esquerdats, i la de l’Esquerra de l’Eixample (aquests últims, per primera vegada).

Després de la cercavila amb què s’ha iniciat la jornada, les vuit agrupacions castelleres s’han reunit a la plaça Sant Jaume, on han alçat tres castells de forma simultània en un temps limitat de 90 minuts, com és tradició en aquesta jornada.

 

Notícies relacionades

La diada s’ha acabat al voltant de les 12.30 hores, una vegada les colles han acabat els castells i han alçat els seus respectius pilars. Aquest any, la colla de la Sagrada Família ha sigut l’encarregada de tancar l’acte amb el tradicional «pilar al balcó», que es realitza davant de la llotja d’autoritats de l’ajuntament i que acaba amb les dues últimes persones del castell sent alçades i pujades fins al balcó per mitjà d’una faixa, a la qual s’agafen amb les mans.

Al matí, i durant la cercavila, les colles també han aixecat uns pilars davant de la porta de Santa Eulàlia del claustre de la catedral de Barcelona, en honor a la patrona.