Valls votarà en contra del pressupost de l'Ajuntament de Barcelona

L'exprimer ministre francès denúncia que els comptes donen «oxigen al separatisme»

zentauroepp48696976 valls190619113201

zentauroepp48696976 valls190619113201 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts
Efe

Barcelona pel Canvi, el grup municipal que conformen l’ex primer ministre francès Manuel Valls i Eva Pareravotarà ‘no’ als pressupostos de l’Ajuntament de Barcelona per al 2020 que han pactat el govern de BComú i el PSC, ERC i JXCat, en el ple de divendres.

Ho ha anunciat avui Manuel Valls en una roda de premsa en la qual ha denunciat que BCNxCanvi «ha sigut exclosa del veritable debat pressupostari» perquè només s’han buscat «acords polítics que han sigut adoptats pel tripartit per donar oxigen al separatisme», i als quals la seva formació «no podia contribuir».

Notícies relacionades

Divendres passat dia 24, en la comissió d’Economia que va resoldre les al·legacions i va enviar el pressupost al ple, BCNxCanvi, va reservar el seu vot mentre BComú, ERC, el PSC i JXCat, van votar ‘sí’ i CS i el PP, no. L’ex primer ministre de França ha assegurat que això és en gran part «responsabilitat» del PSC, ja que considera que «no és capaç de liderar i va darrere de les iniciatives de l’alcaldessa Colau». «Només s’ha buscat una via, la d’ERC, la d’un acord de reciprocitat, que, per a mes inri, implica un pressupost de la Generalitat que tampoc és bo per als barcelonins i els catalans. Aquesta manera de negociar del tripartit sí que crea blocs i divisió entre els ciutadans», ha sostingut Valls.

Manuel Valls ha reconegut que tenir pressupost és bo i que s’han inclòs inversions proposades per BCNxCanvi, però també ha assenyalat que no s’han tingut en compte altres al·legacions que ha presentat el seu grup i que els comptes «no reflecteixen un veritable projecte de futur ambiciós per a Barcelona». També s’ha referit al veto del govern municipal al projecte de l’Hermitage, que ha posat com a exemple «d’aquesta curtesa de mires que tant empetiteix Barcelona».