Commoció

Segrestat a Hondures un nen de 12 anys de Badalona

El menor va desaparèixer el 2 de desembre i el seu avi, el seu oncle i la seva mainadera van ser trobats morts

Familiars, veïns i professors es manifesten a Barcelona per reclamar a Hondures que s'impliqui en el rescat

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Agencias

L’Enoc, un nen de 12 anys veí de Badalona (Barcelona), va ser segrestat el mes de desembre passat a Hondures per uns individus que a més van matar tres membres del seu entorn familiar: el seu avi, el seu oncle i la seva mainadera. El nen, fill únic de pares separats, viu a Badalona amb la seva mare des dels 9 anys, quan tots dos van arribar a Espanya procedents de la ciutat de Tela, al Carib hondureny, on ara ha sigut segrestat. D’això fa més d’un mes. Aquest dissabte, familiars, veïns i professors d’Enoc s’han manifestat a Barcelona per reclamar que el Govern d’Hondures s’impliqui en el rescat del menor.

La família ja s’havia mobilitzat a través de les xarxes demanant ajuda per buscar-lo:

Aquest disssabte, a la plaça de Catalunya de Barcelona, una cinquantena de persones s’han concentrat amb pancartes en què es veia la foto d’Enoc al costat de lemes com «¿On és l’Enoc?», «Et trobem a faltar, Enoc» i «Ajuda’ns a trobar-lo».

La mare del menor, Karina Santos Moscoso, és a Hondures i ha establert connexió amb els manifestants de Barcelona a través d’una videotrucada en què ha reclamat: «Busqueu el meu fill».

 

La directora de l’escola Rafael Alberti de Badalona, on estudia el nen, Neus Casablanca, ha demanat la implicació del Govern i la diplomàcia espanyola en el cas, i l’exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, també present a l’acte, ha explicat que el seu grup promourà una moció per sol·licitar a l’ajuntament de la ciutat i al Govern espanyol que protegeixi el nen, «que és un veí de la ciutat».

Triple assassinat

Segons ha explicat aquest dissabte la directora de l’Institut, on l’Enoc cursa primer d’ESO, el petit va comunicar a principis de novembre que viatjaria al seu país de vacances. El 18 de novembre va arribar a Tela i el 2 de desembre va desaparèixer, al mateix temps que es trobaven als voltants de la casa de l’àvia del nen els cadàvers del seu avi i del seu oncle primer, i dies després, el de la seva mainadera, tots ells assassinats.

Notícies relacionades

Els dies següents a la troballa dels cadàvers l’Exèrcit i la policia van desplegar un ampli dispositiu per buscar el nen, tot i que en aquests moments només grups de veïns de la família continuen buscant-lo.

La policia catalana ha informat a Europa Press que tenen coneixement dels fets i estan en contacte amb l’ambaixada i les autoritats hondurenyes, tot i que ha assenyalat que no tenen potestat per obrir una investigació, ja que els fets es van produir a Hondures.