Activitat policial a la primera matinada

El Cap d'Any se salda amb 46 detinguts, més del doble que l'anterior, a Barcelona

Petits robatoris suposen gairebé la meitat dels arrestos a la ciutat

zentauroepp51342705 16 08 2019 detenci n practicada por mossos d esquadra en una191219194426

zentauroepp51342705 16 08 2019 detenci n practicada por mossos d esquadra en una191219194426 / MOSSOS D ESQUADRA

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Les detencions efectuades pels Mossos d’Esquadra durant la passada nit de Cap d’Any s’han multiplicat per dos respecte a la mateixa nit de l’any passat. De fet, la policia catalana ha detingut 46 persones, un 142% més (l’anterior Cap d’Any en van ser 20), segons ha anunciat aquest matí el conseller d’Interior, Miquel Buch, al fer balanç d’una vetllada que va qualificar de «tranquil·la».

El depslegament més gran de Mossos a Barcelona i l’aplicació de les mesures de seguretat per frenar els furts i els petits robatoris a la ciutat de Barcelona durant les festes apareixen com les causes principals de l’augment de detencions, ha explicat el mateix Buch. «Un total de 20 de les 46 detencions estan relacionades amb delictes contra el patrimoni, com robatoris i furts. És a dir, que el 43% són per aquest motiu. I la gairebé totalitat s’han realitzat a la ciutat de Barcelona», ha explicat el conseller.

Sense agressions sexuals

Buch ha explicat també que sis dels arrestos s’han produït per violència domèstica, la mateixa xifra que a la primera matinada del 2019. I ha remarcat que fins al migdia d’avui no s’havia registrat cap agressió sexual a tot Catalunya. «Però cal destacar que això no vol dir que les denúncies es puguin presentar en les pròximes hores», ha aclarit. També ha indicat que el telèfon d’emergències 112 ha rebut 3.208 trucades, la majoria de les quals entre les cinc i les set de la matinada.

Baralla multitudinària a l’Hospitalet

Finalment, entre els incidents més rellevants destaca una baralla d’unes 30 persones en un bar de l’Hospitalet de Llobregat. Els fets van succeir la 1.45 de la matinada.

Notícies relacionades

El vigilant del local presenta lesions per arma blanca, i s’està investigant la localització de l’autor de l’agressió.

A dos quarts de quatre hi ha hagut una altra baralla de bar a Manresa, on un individu ha agredit un altre home i li ha causat diversos cops. L’autor ha sigut arrestat.