De diverses empreses

Convocades vagues indefinides des d'aquest divendres al Museu Picasso de Barcelona

Estan cridats a les aturades treballadors de neteja i auxiliars i del servei de taquilles i informació en sales

zentauroepp48218238 museo190519130256

zentauroepp48218238 museo190519130256 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Les seccions sindicals de Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) de diverses empreses subcontractades del Museu Picasso de Barcelona han convocat diverses vagues indefinides a partir d’aquest divendres.

La plantilla convocada a fer vaga, precisa SUT, és la dels serveis de neteja i auxiliars, subcontractada fins ara per Expertus Multiservicios, i la del servei de taquilles i informació a sales, subcontractada per Magmacultura.

Els treballadors de neteja i auxiliars es veuen afectats per la situació de preconcurs de creditors en què es troba el grup d’empreses d’Expertus, i que ha suposat que hagin patit «retards de més de mig mes sense el pagament del salari, actualment encara no han cobrat el mes de novembre», han dit fonts sindicals. 

A més del pagament dels salaris, demanen el compromís del pagament de les pròximes nòmines per part de la subcontracta i de la Fundació Museu Picasso, com a responsable solidària ja que és l’empresa principal. 

Personal de taquilles

Quant al personal de taquilles i informació a les sales, que ja va fer aturades el 28 de maig passat i durant els mesos de març a juliol del 2018, reclamen que «s’acabi tant l’ús fraudulent de la contractació temporal, l’aplicació correcta i real de les categories que fan i l’homogeneïtzació de les millores aconseguides (31 dies de vacances, plus festiu) després de les últimes vagues a les noves contractacions.

Notícies relacionades

També es reclama que «l’empresa acabi amb l’estratègia d’impedir les eleccions sindicals parcials al comitè d’empresa».

Per al sindicat SUT, «en la subcontractació hi ha gran part del problema», perquè fins ara s’ha fet «un ús instrumentalitzat de la subcontractació per fer una competència deslleial social, cosa que ha precaritzat encara més les condicions de treball».