El Museu Picasso manté les portes obertes malgrat l'aturada del personal de sala

Els treballadors del servei d'atenció al públic, subcontractat a l'empresa Magmacultura, reclamen una correcta aplicació del conveni del lleure

zentauroepp19912994 barcelona 2012 08 01   museo picasso   serie sobre els 10 ll190528190017

zentauroepp19912994 barcelona 2012 08 01 museo picasso serie sobre els 10 ll190528190017

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Picasso ha viscut aquest dimarts una jornada de vaga que no ha evitat que el centre mantingués les seves portes obertes. Els convocants de l’aturada han sigut els treballadors delsserveis d’atenció al públic (taquilles i personal de sales) treballadors subcontractats pel museu a l’empresa Magmacultura. La queixa, que no és nova, afecta sobretot els treballadors de sala disconformes amb la mala aplicació del conveni del lleure, el que els acull. 

Segons aquest conveni, hi ha dos tipus de personal de sala: els controladors, que només vigilen, i els informadors, que donen explicacions sobre les obres exposades i les exposicions a la cartellera. El problema resideix en el fet que, a judici els que han secundat la vaga, la majoria d’empleats de sala exerceixen d’informadors, però estan contractats com a controladors. Aquest no és l’únic punt de fricció entre empresa i empleats, la falta d’un calendari laboral anual sense modificacions regulars que permeti una mica d’estabilitat a una plantilla que treballa bàsicament a temps parcial és una altra de les reclamacions igual com la demanda que es respecti el dret preferent d’incorporació després d’una excedència. 

Denúncia pendent de judici  

Notícies relacionades

La vaga ha sigut secundada per una gran part de la plantilla subcontractada, el 90% segons els convocants, que ha denunciat que el centre ha pogut obrir per la contractació de personal per al dia d’avui i la mobilitat funcional descendent (treballadors que executen tasques per sota de la seva categoria). Punt que ha sigut notificat a la Inspecció de treball. De fet, l’assemblea de treballadors ja va portar a judici Magmacultura per vulnerar el seu dret de vaga en les aturades realitzades l’abril de l’any passat per les mateixes raons. El judici encara està pendent de realitzar-se. 

El Picasso no és l’únic centre que té subcontractada l’atenció al públic a Magmacultura (el MNAC, per exemple, també treballa amb aquesta empresa), però els treballadors destinats al centre del carrer de Montcada són els únics que han convocat vaga avui. 

Temes:

Museu Picasso