DEMANDA VEÏNAL

Barcelona licita vivendes socials per a persones grans a les Casernes de Sant Andreu

L'edifici, que s'entregarà a finals del 2022, tindrà 152 pisos amb serveis per a persones de més de 65 anys

L'ajuntament posarà en marxa unes altres dues promocions públiques a principis del 2020

zentauroepp51358770 barcelona  vivenda dotacional a les antigues casernes de san191213185923

zentauroepp51358770 barcelona vivenda dotacional a les antigues casernes de san191213185923

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Casernes militars d’artilleria, primer; i 100.000 metres quadrats de solar abandonat, després.  Són els terrenys de les anomenades Casernes de Sant Andreu, un espai pendent d’urbanitzar al districte de Sant Andreu des de fa anys, que compta amb un pla municipal des del 2006 i 13 anys de demandes veïnals per aconseguir que es compleixi. En l’últim mandat, l’ajuntament va posar en marxa el parc Antoni Santiburcio, la rambla Marta Mata i la zona de jocs infantils; i ara, finalment, ha licitat la primera promoció de vivenda pública dotacional: 152 pisos amb serveis per a persones més grans de 65 anys, les obres dels quals el consistori preveu començar en mig any per tenir a punt l’edifici a finals del 2022.

Espai on s’aixecarà l’edifici de vivendes socials per a majors de 65 anys.

Notícies relacionades

El bloc, que portarà la firma de l’arquitecte Josep Llinàs i tindrà als seus baixos un espai per a joves, se suma als 178 pisos d’aquesta tipologia aixecats en l’últim mandat i és una de les set promocions per a gent gran que en aquests moments està realitzant l’ajuntament: 625 habitatges per afegir a les 1.378 actuals que donen empara a 1.500 persones. «Un pas important», segons el parer de Gemma Tarafa, regidora de Salut. No en va, el 21% dels barcelonins té més de 65 anys i el 90% d’aquests vol envellir a casa seva i al seu barri. Més dades: les enquestes constaten que les persones que viuen en aquest tipus de vivendes les valoren molt positivament perquè senten que viuen en un entorn segur. I soles, però sense sentir la solitud.

Dos blocs més estan en marxa, un amb 84 pisos de lloguer social amb una escola infantil en la planta baixa, i un altre amb 60 vivendes per a joves. Tots dos es licitaran a principis del 2020. En total, en els pròxims anys, la zona de les Casernes disposarà de de 296 vivendes públiques. «Una prioritat per al govern municipal», segons Lucía Martín, regidora de Vivienda, que admet que «malgrat l’esforç brutal realitzat», en matèria d’habitatge públic «encara queda molta feina per davant per a arriben als nivells d’altres ciutats europees».