TRANSPORT PÚBLIC

¿Quina targeta del transport de Barcelona et convindrà comprar amb les noves tarifes?

Cada viatge amb la targeta que suplirà la T-10, la T-Casual, costarà l'any que ve 11 cèntims més que ara

Els usuaris de la T-Jove s'estalviaran 25 euros, els de la T-Mes 14 i els de la T-50/30, més de tres

¿Quina targeta del transport de Barcelona et convindrà comprar amb les noves tarifes?

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les tarifes del metro i altres transports públics per al2020  a l’àrea de Barcelona arriben amb canvis i amb una nova oferta. Els usuaris de fórmules com la T-50/30 i la T-Mes han de tenir clar que la seva opció és la T-Usual. Els de la T-Jove tampoc tindran dubtes. I per als que actualment fan servir la T-10, es pot recórrer a la T-Casual o bé a la T-Família,  la nova targeta que aquest dijous ha creat l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) per sorpresaT-Família,  després de la polèmica generada per la supressió de la T-10. La T-Família és de vuit viatges, dos menys dels que permet la T-10.

En aquesta zona 1, la T-Jove serà 25 euros més barata que fins ara (80 en lloc de 105). També els que viatgen amb la T-Mes i la T-50/30 s’estalviaran un bon pessic, ja que els primers pagaran 14 euros menys al mes i els segons, 3,5 euros menys, ja que tots dos hauran de recórrer a la T-Usual, que valdrà 40 euros. La T-Mes costa ara 54 euros i la T-50/30 en val 43,5.

¿Qui en pot sortir perjudicat? 

Els usuaris actuals de la T-10 tenen dues opcions a partir del 2020. Podran utilitzar la T-Casual, però els sortirà 4,6 euros més car al mes si utilitzen quatre targetes (45,4 euros) o bé la T-Família a un preu de 10 euros amb data de caducitat als 30 dies de la seva primera validació i amb dos viatges menys que la T-10. 

Aquest grup de població és el que pot sortir més perjudicat per la modificació tarifària. En l’actualitat, molta gent gasta al mes tres targetes T-10 perquè no li arriba a sortir a compte comprar la T-50/30 ni la T-Mes. Aquestes persones ara hauran d’acabar adquirint la T-Usual (40 euros), comprar la T-Casual sabent que cada viatge els costarà 11 cèntims més del que paguen ara o recórrer a la T-Família amb vuit viatges a 10 euros la targeta

Atenció als períodes de vacances

Notícies relacionades

Quan els usuaris del transport públic sí que hauran de fer comptes serà en les èpoques de vacances. ¿Els sortirà a compte pagar 40 euros sabent que durant uns quants dies de Nadal, Setmana Santa, el juliol o l’agost... no en faran cap ús? Un breu càlcul de mostra: tres targetes T-Casual costaran 34,05 euros  (ara tres T-10 valen 30,60), i tres T-Casual més dos bitllets senzills (32 viatges) costaran 38,85 euros, la combinació límit abans d’haver d’optar per la T-Usual. Dit d’una altra manera, tres T-Casual i mitja, 35 viatges al mes, és el límit abans d’haver d’optar per la T-Usual. 

Seguiu El Periódico a Facebook