CAMPANYA NADALENCA

Barcelona promou l'adopció responsable d'animals

El consistori instal·larà una desena d'escultures de gossos de formigó per tota la ciutat i col·locarà un estand a la Fira de Nadal de la plaça de Catalunya

zentauroepp44351520 perros perrera180716190321

zentauroepp44351520 perros perrera180716190321 / Nikolai Tsvetkov

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona promourà aquest Nadal l’adopció i la compra responsable d’animals amb la campanya ‘Per Nadal, millor adopta’. El consistori ha anunciat en un comunicat que per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’adoptar gossos i gats posaran en marxa dues accions: s’instal·laran una desena d’escultures de gossos de formigó en diferents centres cívics de la ciutat i s’obrirà un estand durant la fira nadalenca de la plaça de Catalunya.

En un comunicat, el consistori assegura que les línies principals del seu treball per millorar el benestar i la tinença responsable d’animals són la promoció de les adopcions, millorar les condicions dels animals al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) quan això no ha sigut possible i la gestió proactiva perquè els animals perduts tornin a les seves llars.

El CAACB serà present a la fira de Nadal el 21 i 22 de desembre per donar i conèixer el procés d’adopció de gossos i gats, que aquest any ha disminuït respecte a l’any passat en gairebé un 14%, segons el comunicat del govern municipal.

Menys mascotes abandonades i més recuperades

Segons les últimes dades de l’ajuntament, les entrades de despeses i gossos al CAACB (1.618 entrades) també han disminuït l’últim any. Uns 544 gossos i gats, afegeixen les mateixes fonts, han pogut ser recuperats per les seves famílies a l’estar degudament identificats amb un xip. Respecte als gossos potencialment perillosos, el nombre d’entrades s’ha incrementat en els últims anys, si bé el nombre d’adopcions també han augmentat. «La lectura d’aquestes dades reforça la necessitat de continuar treballant amb instruments normatius que protegeixin els animals més vulnerables i controlin la venda i la cria il·legal d’animals de companyia, mentre es fomenta la tinença compromesa i responsable», diu el comunicat del consistori.

Notícies relacionades

A l’estand, diferents associacions i protectors d’animals oferiran tallers infantils dirigits a fomentar la responsabilitat entre els més petits.

Les escultures de formigó «simbolitzen gossos que han sigut abandonats o perduts», si bé en aquesta ocasió no estaran lligats als fanals, com el 2018, sinó que seran col·locats al costat d’una desena de centres cívics de la capital catalana del 16 de desembre al 10 de gener. En aquests equipaments els usuaris trobaran fullets amb informació sobre el procés d’adopció i la compra responsable d’animals i, durant el 2020, duran a terme altres accions de conscienciació.