PER A AQUEST 16 D'OCTUBRE

Els CDR de les grans urbs catalanes criden a mantenir la mobilització contra la sentència del procés

Els Comitès de Defensa de la República citen els manifestants en diferents punts de les grans ciutats per dirigir-se a Barcelona

Asseguren que l'única violència és la de la policia i demanen la dimissió de Buch i l'expulsió dels cossos de seguretat de l'Estat

foto 3548913

foto 3548913

4
Es llegeix en minuts
A.R.

Els CDR criden amantenir la mobilització permanent i exigeixen al Govern i als partits independentistes que desobeeixin la sentència, trenquin amb l’Estat i facin un front comú per avançar cap a la república. 

També demanen que la violència no sigui una excusa per deixar de sortir al carrer, i asseguren que l’única que s’ha pogut veure en les últimes hores és l’exercida per la policia. En aquest sentit,demanen la dimissió del conseller d’Interior i que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil se’n vagin de Catalunya.

Alerten que han sortit al carrer per quedar-se, ianimen a continuar amb la mobilització permanent. 

És el cas de les grans urbs catalanes, com Sabadell, Badalona, Mataró i l’Hospitalet, entre moltes d’altres, els CDR locals dels quals han convocat els manifestantsa concentrar-se en diferents punts de les seves ciutats per dirigir-se posteriorment a Barcelona.

Manifestació estudiantil a Badalona

Des de les 11 del matí d’aquest dimecres 16 d’octubre, diversos estudiants de Badalona, convocats pel Sindicat d’Estudiants de Catalunya, s’han concentrat a la plaça de la Vila de la ciutat per, posteriorment tallar el carrer Francesc Layret, l’avinguda Martí Pujol i, finalment l’autopista C-32.

Aproximadament a les 14.30 del migdia, el tall de la via ha quedat desconvocat i diferents plataformes independentistes han citat els manifestants a trobr-sea l’estació de metro de Badalona Pompeu Fabra, a les 18 hores, per anar a la concentració de Barcelona. 

Així mateix, en el compte de Twitter d’Òmnium Barcelonès Nord s’ha fet una crida a tots els aficionats que vagin al camp de La Penya de Badalona que mostrin el seu rebuig de la sentència en el partit del Joventut contra el Darüssafaka, a les 20.45, aixecant les banderes en el minut 5 de cada quart.

Tercera jornada de lluita a Mataró

Després de tres dies de talls intermitents de les principals carreteres que passen per la capital del Maresme, els CDR de Mataró criden a la mobilització ciutadana la tarda d’aquest dimecres,a les 19.30 hores, a la plaça Granollers.

De moment es desconeix si l’objectiu de la concentració és quedar-se a la ciutat o anar fins a Barcelona, no obstant, en el missatge del compte de Twitter es demana als convocats anar ben «tapats» perquè farà «molt fred».

Per la seva banda, l’Assemblea Nacional Catalana de la capital del Maresme ha convocat una altra concentració a la mateixa hora que la dels CDR peròdavant de l’Ajuntament de Mataró. 

Tensió a Sabadell

Després d’un matí complicat a Sabadell, després de lescàrregues dels antiavalots contra uns 200 estudiants que havien tallat la C-58 durant més de dues hores; el CDR de la cocapital vallesana ha desconvocat el tall de l’autopista i ha situat els manifestants a reunir-sea les 19 hores, a la gespa del parc de Catalunya.

Per la seva banda, en declaracions a la Ràdio Sabadell, l’alcaldessa de la localitat,Marta Farrés, ha afirmat veure amb «preocupació i tristesa» la imatge que es va donar de la ciutat dimarts a la nit.

L’Hospitalet i Santa Coloma se citen a Barcelona

Diversos CDR de l’Hospitalet i Santa Coloma de Gramenet han publicat en els seus respectius comptes a les xarxes socials una demanda ‘original’ per als seus seguidors. Es tracta de portarpaper de vàter perquè, segons ells, «hi ha molta merda per netejar». 

Notícies relacionades

 

No obstant, a diferència d’altres Comitès de Defensa de la República d’altres grans urbs, els de l’Hospitalet i Santa Coloma han situat els manifestants de les seves ciutats a reunir-se directament a Barcelona. En el cas de Santa Coloma, a més, han convocat un dinar i una cercavila just abans de la mobilització de demà, dia de la vaga convocada pels sindicats independentistes Intersindical-CSC i IAC.