entrevista a RAC-1

Albert Batlle sol·licitarà a la DGT que els patinets elèctrics portin matrícula

El tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona ha anunciat que ha demanat a la Guàrdia Urbana que identifiqui els membres de les patrulles ciutadanes

zentauroepp49210303 barcelona 25 07 2019 barcelona entrevista a albert batlle fo190729221306

zentauroepp49210303 barcelona 25 07 2019 barcelona entrevista a albert batlle fo190729221306 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de BarcelonaAlbert Batlle, vol «disciplinar» els patinets elèctrics que circulen per la ciutat. En una entrevista a RAC-1, Batlle ha expressat la voluntat del consistori de reunir-se amb el director de la Direcció General de Trànsit, Pere Navarro, per «veure quina normativa els podem aplicar». «Haurien d’anar matriculats, tenir assegurança i limitacions respecte als espais que poden ocupar i els que no poden ocupar, i incloure l’edat», ha sentenciat. 

Així mateix, el tinent ha anunciat que ha demanat a la Guàrdia Urbana que comenci a fer identificacions dels membres de les patrulles ciutadanes. I ha explicat que «arribat el cas» es podran imposar sancions administratives per fer una activitat que no els correspon o denunciar-los judicialment. Batlle ha insistit que està «radicalment» en contra de les patrulles ciutadanes, que ha qualificat de «friquis amb gorra taronja», perquè «no es pot deixar la seguretat en mans de qualsevol. 

Quant a la seguretat a Barcelona, en el mateix sentit en què es va manifestar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que «hi ha hagut un intent d’intentar atacar la reputació de Barcelona» però «Barcelona és una ciutat d’èxit», ha reivindicat. Va dir que comparant les dades amb Madrid és «pràcticament el mateix» i amb Londres, París, Berlín, Roma i Amsterdam els índexs són millors a Barcelona a totes les ciutats «excepte Amsterdam».

Els Mossos, «en un molt bon moment»

Notícies relacionades

Batlle, que va ser director dels Mossos, ha dit que el cos està «en un molt bon moment i en una direcció operativa de la màxima confiança per part de tots». El tinent d’alcalde ha exposat que malgrat els canvis de consellers d’Interior, directors de la policia i caps dels Mossos «hi ha una constant, que és l’absoluta lleialtat del cos a la seva missió».

Batlle ha insistit que el major Josep Lluís Trapero «va fer el que havia de fer» i ha mostrat «solidesa en les poques declaracions que ha fet» tot i que va reconèixer que «està en una situació complicada». Ha defensat que els Mossos «sempre» han complert la llei tot i que «pot ser que alguns agents no». Batlle s’ha desmarcat de la decisió de l’Ajuntament de Barcelona d’investigar 28 comandaments intermedis de la policia espanyola per a l’1-O. «És una decisió que es va prendre quan jo no estava a l’Ajuntament», ha dit.