La festa de Barcelona

Collboni encapçala la comitiva de la Mercè sense Colau ni Torra

Tots dos presideixen la jornada de castellers des del balcó de l'Ajuntament de Barcelona

50030446 60

50030446 60

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, ha encapçalat aquest dimarts la comitiva popular de la Mercè fins a l’ajuntament, que no ha comptat amb cap membre del Govern, tot i que sí que ha assistit a la missa prèvia la secretària de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Masó. Ho ha fet sense el president de la Generalitat, Quim Torra, que l’any passat sí que hi va assistir, ni Colau, que és a Nova York per participar en la cimera mundial sobre la crisi climàtica de l’ONU.

Torra ha assistit a la jornada castellera a la plaça Sant Jaume, on precisament ha acabat la desfilada la comitiva, que ha entrat a l’ajuntament, on també ha entrat Torra, que ha sortit al balcó a saludar les colles afegint-se a Collboni.

La comitiva ha sortit de la basílica de la Mercè a l’acabar la missa, a la qual ha assistit la secretària general de Presidència, Meritxell Masó.

A la plaça de la Mercè, els castellers han fet un pilar, i l’enxaneta ha desplegat una pancarta demanant lallibertat per als presos independentistes.

Comitiva popular

En la comitiva, junt amb Collboni, hi havia la tinenta d’alcalde de Mobilitat, Urbanisme i Ecologia, Janet Sanz; el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle; el líder d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall; la de JxCat, Elsa Artadi; la de Cs, Luz Guilarte; el del PP, Josep Bou, i el regidor d’Esports, David Escudé, entre d’altres.

Han recorregut diversos carrers de camí cap a l’ajuntament, on s’han congregat desenes de barcelonins i turistes per contemplar la comitiva, alguns dels quals han aplaudit al seu pas, i altres han mostrat també pancartes en defensa dels dirigents sobiranistes presos.

Notícies relacionades

La comitiva ha arribat després a l’ajuntament, des d’on les autoritats han contemplat l’inici de l’actuació castellera de la plaça Sant Jaume, on diversos assistents han corejat «Llibertat» per als presos independentistes.

En la missa, l’arquebisbe de Barcelona, el cardenal Juan José Omella, ha emplaçat responsables polítics, civils i militars a educar a les generacions futures per «ajudar a treure, a forjar aquests valors que ja porten i ensenyar a posar-los al servei dels altres».