FESTA MAJOR

Barcelona vibra amb la seva jornada gran de castellers de la Mercè

Els Castellers de Barcelona aconsegueixen aixecar un 7 de 8 per primera vegada des del 2015

Els de Vilafranca aconsegueixen a la plaça de Sant Jaume les 900 torres de nou i superiors

castells merce / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Castellers de Barcelona, els de Vilafranca i els Minyons de Terrassa han fet vibrar aquest diumenge la plaça Sant Jaume en la Diada Històrica de la Mercè. Els amfitrions han celebrat el seu 50è aniversari i ho han fet recuperant el 7 de 8 per primera vegada des del 2015. Els de la camisa verda han ofert un 4 de 9 amb folre, una torre de 9 amb folre, un 3 de 9 amb folre i un pilar de 8 amb folre i manilles. Per la seva banda, els de la camisa malva han aixecat un 2 de 9 amb folre i manilles, un 3 de 9 amb folre, un 5 de 8, i un pilar de set amb folre. Els amfitrions, a més del 7 de 8, han completat un 3 de 8 i un 4 de 8, en una jornada molt calorosa que s’ha allargat quatre hores.

Notícies relacionades

Els de Vilafranca han completat un 4 de 9 amb folre en la primera ronda i una torre de 9 amb folre i manilles en la segona, convertint-se en la setena vegada de la temporada que eleven aquest castell. En la tercera ronda, els de la camisa verda han apostat pel3 de 9 amb folre que han aconseguit després d’un primer intent de peu muntat. Amb aquest, els de Vilafranca han arribat als 900 castells de nou i superiors. Els Minyons han aixecat un 2 de 9 amb folre i manilles en la primera ronda i han intentat el 3 de 9 amb folre i manilles en la segona, que no han pogut completar en caure una vegada el peu ja estava muntat i pujava. Quant als amfitrions, han aconseguit el primer 7 de 8 de la temporada en primera ronda i han intentat el 4 de 9 amb folre en segona, que han desmuntat.

L’alcaldessa de Barcelona,Ada Colau, ha seguit la festa des del balcó de l’ajuntament, acompanyada del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni; la consellera de Justícia, Ester Capella; la regidora d’ERC Elisenda Alamany i la portaveu de JxCAT al consistori, Elsa Artadi, entre d’altres.