seguretat ciutadana

17 detinguts en la segona operació contra carteristes al metro de Barcelona

L'operatiu dissenyat contra delinqüents multireincidents s'ha desplegat a les estacions de Plaça Catalunya i Plaça Espanya

zentauroepp49727909 barcelona 6 9 2019   operativo contra carteristas en la pla 190906122238

zentauroepp49727909 barcelona 6 9 2019 operativo contra carteristas en la pla 190906122238 / MAITE CRUZ

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han detingut 17 persones, que acumulen més de 150 detencions majoritàriament per delictes contra el patrimoni, en el dispositiu que han desplegat aquest divendres al metro i els trens de rodalia de Barcelona junt amb la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional.

L’operació, ha explicat la policia autonòmica, s’ha saldat amb dues persones investigades per apropiació indeguda d’un telèfon mòbil, una altra de denunciada per tinença d’haixix i 17 detinguts, que acumulen més de 150 detencions, en el marc de l’aplicació de la llei d’estrangeria.

En el dispositiu han participat un centenar d’agents dels Mossos, Guàrdia Urbana de Barcelona i Policia Nacional i el seu objectiu era reduir l’acció dels carteristes. El dispositiu Draga per prevenir furts i robatoris violents a la xarxa ferroviària es va posar en marxa el 27 d’agost i aquest divendres s’ha dut a terme una nova operació.

Els policies s’han desplegat a partir de les dotze del migdia a les principals línies i estacions de metro i tren de rodalia per localitzar 'in fraganti' els lladres, identificar-los, comprovar si tenen requeriments pendents i la seva situació administrativa a Espanya.

Videovigilància

Alguns efectius s’han instal·lat al centre de Seguretat i Protecció Civil del Metro per monitorar l’operatiu a través de la videovigilància d’aquestes instal·lacions, i per fer-ho han comptat amb la cooperació dels centres de seguretat de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) Metro, Renfe i Adif.

Notícies relacionades

Fa deu dies va arrencar aquest dispositiu, basat en la col·laboració entre els tres cossos, i fonts policials van remarcar llavors que no seria una cosa puntual, sinó que tindria un caràcter «estable». La inspectora Mònica Luis, a càrrec de l’Astmet, va explicar que l’objectiu del Draga és identificar sospitosos d’«interès policial» i comprovar si tenen «ordres de detenció pendents» o es trobaven en «situació irregular».

La Policia Nacional es fa càrrec d’aquests últims i d’iniciar, en cas que existeixin antecedents penals i no tinguin papers, un procés d’expulsió de l’Estat. En el primer dispositiu es van identificar 70 sospitosos i 11 d’ells estan pendents d’expulsió al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca. 

Temes:

Catalunya