el 4 de setembre

Identificats els autors de l'apunyalament mortal al Port Olímpic de Barcelona

La noia va rebre almenys una ganivetada al pit que li va causar la mort

El vigilant de seguretat del bar musical també va resultar ferit a l'abdomen

050919 apualamiento port olimpic 16 9 ep / periodico

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / G. Sànchez

Les càmeres de seguretat de la discoteca Smar del Port Olímpic de Barcelonavan captar l’agressió mortal que va patir una noia de 26 anys dimecres a la matinada.El vídeo, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, mostra la gratuïtat d’un apunyalament que la víctima pateix al pit per part de dos joves que acabaven de ser sorpresosrobant-li el telèfon mòbil. A partir del vídeo, els investigadors dels Mossos han aconseguit identificar els autors de l’apunyalament.

A les imatges es veu com els dos sospitosos demanen una consumició a la barra. Van vestits amb pantalons curts. El vigilant de seguretat del bar s’hi acosta perquè minuts abans han robat el mòbil a una noia –la víctima– i un client ho ha vist. Després d’una breu conversa, els implicats ensenyen a l’empleat del local els seus mòbils, però no el de la noia. A continuació, el vigilant registra la bossa d’un d’ells i troba l’aparell furtat. L’hi torna a la propietària i insta els delinqüents aabandonar l’establiment. Aquests s’hi resisteixen, així que el vigilant n’agafa un pel braç i l’acompanya cap a la porta. «El vigilant actua amb una gran professionalitat», segons fonts del sector de la seguretat privada.

Un dels sospitosos agredeix el client que havia donat l’avís del robatori i després agredeix la noia. El vigilant insisteix a obligar els implicats a sortir del bar. És a la porta quan un dels dos agressors apunyala el vigilant de seguretat a l’abdomen. La ganivetada fa que el treballador, ferit, es retiri i entri al bar. Però la noia, que havia seguit el vigilant –potser per protestar per la bufetada que acabaven de clavar-li els mateixos que li havien tret el mòbil–, es queda allà, i és llavors quan l’agressor va contra ella. Li clava una ganivetada a l’altura del pit i intenta clavar-n’hi almenys una altra. Després, els dos agressors fugen del bar.

 L’empleat del local es posa la mà a la ferida per tapar-la. mentre la noia es refugia a l’interior del bar, on al final es desploma. La noia va ser traslladada per una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) amb parada cardiorespiratòria a l’Hospital del Mar, on va morir hores després, cap a les set del matí. 

Identificat l’agressor

Els Mossos d’Esquadra han aconseguit identificar l’autor de la punyalada gràcies especialment a les imatges captades per les càmeres de seguretat del local, per la qual cosa ara busquen el sospitós per poder detenir-lo. Els Mossos també han identificat el seu acompanyant, que va participar en el robatori a la discoteca i també intenten localitzar-lo i detenir-lo.

Notícies relacionades

La policia catalana els investiga tots dos, de nacionalitat espanyola i majors d’edat, com a suposats autors d’un delicte d’homicidi, segons un comunicat dels Mossos.

Al Port Olímpic es va desplegar un dispositiu de vigilància a finals de juliol després d’un altre homicidi, el d’un ciutadà xinès, que va ser apallissat a l’entrada d’un altre bar, pròxim a l’Smar.