MÉS DELICTES

La BBC i 'Der Spiegel' destaquen l'augment de la delinqüència a Barcelona

La cadena el vincula amb l'impacte que pot tenir en el turisme

zentauroepp31814663 barcelona 13 11 2015 agentes de los mossos dan consejo a la 190731194745

zentauroepp31814663 barcelona 13 11 2015 agentes de los mossos dan consejo a la 190731194745

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La televisió pública britànica, la BBC, destaca en la seva edició d’aquest dimecres l’augment dels delictes a Barcelona i l’impacte negatiu que podria tenir en el turisme. La cadena ja va destacar al seu dia també les queixes contra l’abundància de turistes a la ciutat i la seva influència en el mercat de lloguer.

També el setmanari ‘Der Spiegel’ considera Barcelona "la ciutat del crim" en un article publicat a la seva web aquest dimecres i que segueix una línia molt similar a la de la cadena britànica.

La BBC insisteix sobretot en els robatoris amb violència a diplomàtics, com el de l’ambaixador de l’Afganistan, que va resultar ferit per l’atac per robar-li un rellotge, o el de la funcionària coreana que va morir dies després per les ferides sofertes en l’assalt.

L’augment dels incidents ha motivat “mala publicitat d’una ciutat estimada pel seu sol, platges, bars i monuments”, constata la BBC. A més de l’assalt a l’ambaixador afganès, recorden el cas d’una francesa de 91 anys que va patir ferides al cap quan uns lladres li van arrencar un collar durant la nit de diumenge, i dos dies abans un turista alemany va acabar a l’hospital després ser atracat.

L’article es fa eco que el tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha descrit la situació com una “crisi de criminalitat” i suggereix que les estadístiques indiquen que aquesta tendència va començar bastant abans d’aquest estiu.

9% més delictes

La criminalitat ha augmentat un 9% durant els primers mesos d’aquest any, en comparació amb el mateix període de l’any anterior, segons les dades que ofereixen la BBC i ‘Der Spiegel’. El setmanari alemany insisteix, a més, que fins fa poc Barcelona estava considerada com una de les ciutats més segures d’Europa.

Notícies relacionades

La cadena britànica recorda que els crims violents han augmentat un 31% en el mateix període, amb un augment de prop del 60% si es tenen en compte els últims tres anys, mentre que els robatoris amb força contra negocis han pujat un 66%. La notícia publicada en la seva pàgina web recorda que els carteristes i altres delinqüents menors operen des de fa temps en àrees turístiques de la ciutat com la Rambla i l’àrea de Ciutat Vella.

La cadena pública indica així mateix que polítics de l’oposició han acusat l’alcaldessa, Ada Colau, de ser “tova contra el crim”, malgrat que ha “augmentat el pressupost municipal de seguretat”.