A LA PLACETA DEL COMERÇ

Detinguts tres sospitosos del cop d'ampolla mortal de Ciutat Vella

Agressors i víctima, usuaris d'un centre de drogodependència proper, es van embolicar en una baralla

És la sisena mort violenta ocorreguda a Barcelona en el que va d'estiu

comer / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres sospitosos de la mort d’un home dijous a la tarda a la placeta del Comerç, a Ciutat Vella. La víctima, un marroquí de 45 anys, va morir d’un cop d’ampolla en una baralla.

Tant la víctima com els sospitosos de l’homicidi es coneixien, ja que són usuaris d’un centre de drogodependència ubicat al costat de l’Arc de Triomf al costat del qual va tenir lloc la baralla. Els fets es van produir poc després de les 16.00 hores de dijous, quan es van embolicar en una discussió que va acabar quan un dels sospitosos es va acostar a la víctima, que jeia al terra amb el cap recolzat sobre l’asfalt, i li va clavar un cop “brutal” amb una ampolla de cervesa, segons han relatat testimonis de la seqüència.

Al principi ningú a la placeta del Comerç va parar atenció a la baralla ja que els conflictes entre usuaris del centre de drogodependència són habituals. Però el cop d’ampolla va fer emmudir la plaça. Els agressors van fugir després d’explicar a alguns testimonis que els van demanar explicacions que havien actuat així perquè la víctima els havia “robat”.

Els serveis d’emergència, avisats pels veïns, van traslladar la víctima encara amb vida a l’hospital, però va morir un parell d’hores més tard.

Sisena mort violenta de l’estiu

El crim suposa lasisena mort violenta produïda a Barcelona aquest estiu. El6 de juliolva morir el marit d’una perruquera alpasseig de Manuel Girona. Un encaputxat va irrompre a l’hora del tancament a l’establiment i va disparar contra la víctima, que havia anat a recollir la seva dona al final de la seva jornada laboral. Això va ser a Sarrià-Sant Gervasi. L’11 de juliol, en un locutori de la cantonadad’Entença amb Consell de Cent, una discussió entre dos nois va acabar a ganivetades; la víctima va rebre una ganivetada a l’abdomen i va ser traslladada a l’Hospital Clínic, on va morir.

Les pistoles van tornar a ser l’arma homicida el 12 de juliol, a l’extrem contrari de la ciutat, alPoblenou. Va ser a l’hora del sopar, a la tranquil·la plaça de Prim, en presència dels clients que ocupaven les taules de la terrassa d’un popular restaurant d’aquella plaça. Un home encaputxat va disparar a una altra persona i va escapar a bord d’un patinet elèctric. 

Notícies relacionades

El 26 de juliol, un home va morir apunyalat a la plaça de Folch i Torres del barri del Raval. Va passar després d’una discussió que cap dels presents, entre ells diversos nens, va imaginar que acabaria de manera mortal. El crim va tenir lloc a prop d’una zona de joc infantil. Aquest dimarts, l’autor es va entregar, acompanyat pel seu advocat, a la comissaria del Cos Nacional de Policia (CNP). La matinada del 28 de juliol, un jove xinès de 25 anys va rebre una pallissa mortal en un bar delPort Olímpic. Es va resoldre així una discussió que minuts abans la víctima, en companyia d’un altre amic que va resultar ferit a un ull, havia mantingut dins d’una discoteca amb un grup de nois. 

  

Temes:

Assassinats