A LA PLACETA DE SANT PERE

Mor un home d'un cop d'ampolla en una baralla a Ciutat Vella

La víctima i l'agressor, encara fugit, són usuaris d'un centre de drogodependència ubicat a prop de l'Arc de Triomf

Els veïns lamenten que les baralles són massa freqüents a la placeta del Comerç

comer / periodico

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un home de 45 anys i de nacionalitat marroquina ha mort aquest dijous a la tarda a l’hospital després d’haver sigut agredit en una baralla a la placeta del Comerç, al districte de Ciutat Vella de Barcelona.

Els fets han tingut lloc a prop d’una sala de venipunció ubicada al costat de l’Arc de Triomf. En realitat, l’agressor i la víctima es coneixien, perquè tots dos són usuaris habituals d’aquest Centre d’Atenció i Seguiment (CAS). Poc després de les quatre de la tarda, s’han començat a discutir. Des de la terrassa del bar Rincón Gallego, ningú hi ha prestat excessiva atenció, ja que les baralles entre les persones que acudeixen a aquest centre sanitari són freqüents. "És cada dia, tots els dies", ha assegurat la cambrera d’un altre local ubicat just davant, el Farigola. 

Aquesta vegada ha anat més enllà. I uns 15 minuts més tard, quan la víctima jeia al terra, amb el cap sobre l’asfalt, l’agressor se li ha acostat i li ha clavat un cop "brutal" amb una ampolla de cervesa, en paraules d’una parella asseguda al Rincón Gallego que ha presenciat la seqüència. L’agressió ha emmudit la plaça i el sospitós ha fugit, no sense abans aclarir a alguns dels que li han demanat explicacions, com els treballadors d’una obra, que havia actuat així perquè l’altre home li havia "robat".  

Diversos testimonis han trucat al 112 i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha tardat a arribar més del que haurien desitjat els testimonis dels fets, ha intentat reanimar-lo abans de traslladar-lo a l’hospital. Del lloc dels fets se l’han emportat amb vida. Ha ingressat en estat crític i ha mort unes dues hores més tard. 

Els investigadors dels Mossos han buscat imatges de càmeres instal·lades en establiments pròxims i han interrogat alguns dels clients i cambrers dels dos bars, que han remarcat que les baralles davant aquest CAS són massa habituals. 

Sisena mort violenta de l’estiu

El crim suposa la sisena mort violenta produïda a Barcelona aquest estiu. El 6 de juliol va morir el marit d’una perruquera al passeig de Manuel Girona. Un encaputxat va irrompre a l’hora del tancament a l’establiment i va disparar contra la víctima, que havia anat a recollir la seva dona al final de la seva jornada laboral. Això va ser a Sarrià-Sant Gervasi. L’11 de juliol, en un locutori de la cantonada d’Entença amb Consell de Cent, una discussió entre dos nois va acabar a ganivetades; la víctima va rebre una ganivetada a l’abdomen i va ser traslladada a l’Hospital Clínic, on va morir.

Notícies relacionades

Les pistoles van tornar a ser l’arma homicida el 12 de juliol, a l’extrem contrari de la ciutat, al Poblenou. Va ser a l’hora del sopar, a la tranquil·la plaça de Prim, en presència dels clients que ocupaven les taules de la terrassa d’un popular restaurant d’aquella plaça. Un home encaputxat va disparar a una altra persona i va escapar a bord d’un patinet elèctric. 

El 26 de juliol, un home va morir acoltellat a la plaça de Folch i Torres del barri del Raval. Va passar després d’una discussió que cap dels presents, entre ells, diversos nens, va imaginar que acabaria de manera mortal. El crim va tenir lloc a prop d’una zona de joc infantil. Aquest dimarts, l’autor es va entregar, acompanyat pel seu advocat, a la comissaria del Cos Nacional de Policia (CNP). La matinada del 28 de juliol, un jove xinès de 25 anys va rebre una pallissa mortal en un bar del Port Olímpic. Es va resoldre així una discussió que minuts abans la víctima, en companyia d’un altre amic que va resultar ferit a un ull, havia mantingut dins d’una discoteca amb un grup de nois.