QUEIXES A L'AJUNTAMENT

La CUP qualifica de "racista" el dispositiu contra els manters

Magrinyà reclama un espai per a la venda ambulant

undefined49348064 pla mitj  de jordi magriny   de la cup barcelona  atenent el190806150726

undefined49348064 pla mitj de jordi magriny de la cup barcelona atenent el190806150726 / Silvia Jardi

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El membre de la CUP Capgirem Barcelona Jordi Magrinyà ha exigit aquest dimarts la detenció immediata del "dispositiu racista" contra els venedors ambulants, en al·lusió al dispositiu contra el 'top manta' iniciat pelnou tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle.

Magrinyà ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que no faci costat a l’actuació racista" de Batlle, i ha opinat que Barcelona no es pot pregonar com una ciutat refugi mentre expulsa els manters de l’espai públic.

El cupaire ha reclamat la creació d’un espai habilitat per a la venda ambulant a Barcelona –segons ell, seguint els primers esbossos realitzats a l’Ajuntament de València per integrar aquest tipus de vendes als mercats municipals– i ha sol·licitat l’establiment d’una taula amb professionals del tercer sector per al"desplegament d’un pla de foment del tipus de producte" que es podria vendre.

Pel que fa a la Guàrdia Urbana, Magrinyà ha demandat un protocol intern per prevenir les batudes o parades "per perfil ètnic".

Inspectors laborals

En l’àmbit social, ha exigit la creació d’un cos d’inspeccions laborals municipal –per combatre la precarietat laboral–, a més d’un "carnet de ciutat" per a tots els veïns, la revisió dels plans urbanístics dels barris cèntrics i la creació d’una taula amb persones migrants en lluita per desobeir la llei d’estrangeria. 

Notícies relacionades

La diputada'cupaire al Parlament Natàlia Sànchez ha criticat l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona i ha assegurat que les polítiques de Batlle són "un perill públic contra els drets fonamentals". Segons el seu parer, hi ha una "criminalització cap al col·lectiu" dels manters en altres localitats com Sitges, les platges del Vendrell i Blanes.

La diputada s’ha referit als mitjans de comunicació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) com un dels causants d’aquest fet, després de la difusió de l’informe de la Pimec –en el qual se situa els manters com a causants de danys al petit comerç–, i ha assegurat que "la venda ambulant no és el problema del petit comerç".

Temes:

Top manta