PLA DE XOC

Els Mossos controlen els accessos al barri de La Mina | Fotogaleria

Dues furgoneta de la Brigada Mòbil patrullen la zona per frenar l'augment de la delinqüència

jmdiaz49249360 sant adri  del bes s  27 07 2019 barri de la mina  controls 190728141934

jmdiaz49249360 sant adri del bes s 27 07 2019 barri de la mina controls 190728141934 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els delictes al barri de La Mina han augmentat un 12%, segons fonts policials. Per frenar aquest increment de la delinqüència els Mossos d’Esquadra han activat un pla especial basat principalment en controls d’accés al barri –tant a vehicles privats com a transport públic- per dissuadir els traficants d’heroïna i el patrullatge de dues unitats de la Brigada Mòbil (Brimo) a la tarda i nit. 

Uns agents demanen la documentació a un dels vehicles que entra a La Mina / ROBERT RAMOS

Notícies relacionades

Aquest desplegament policial integrat per uns 30 agents dels antiavalots dels Mossos  forma part d’un acord entre l’alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau; el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, i el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, per revertir la situació al barri. La policia catalana creu que la pressió contra el tràfic de drogues al Raval de Barcelona podria haver traslladat traficants d’heroïna i consumidors a aquest barri de Sant Adrià del Besòs.

Un grup de Mossos controla els accessos al barri al Tram / ROBERT RAMOS

Segons fonts policials, els autors d’aquests delictes, sobretot furts i robatoris, persegueixen els diners per a una dosi. Així, el creixement dels actes delictius podria estar estretament relacionat amb la tornada de l’heroïna al barri. “No és tant l’increment de la delinqüència com que el trànsit d’heroïna comporta una sèrie de delictes que no es produïen abans”, va puntualitzar després de la reunió el comissari en cap dels Mossos. Durant els controls s’han decomissat nombroses armes blanques.

Algunes de les armes blanques decomissades pels Mossos d’Esquadra a La Mina aquest cap de setmana / ROBERT RAMOS