NOVA LEGISLATURA

BComú aprova un complement de 900 euros mensuals per a Colau i de 600 per als regidors

El partit incrementa així el salari de l'alcaldessa en un 40% i el dels edils, en un 27%

BComú aprova un complement de 900 euros mensuals per a Colau i de 600 per als regidors

ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Ada Colau i els regidors de Barcelona en Comú a l’Ajuntament veuran incrementada significativament la nòmina, després que així ho hagi decidit la coordinadora del partit, que advoca per matisar la limitació voluntària decretada per l’alcaldessa en el mandat anterior. La decisió l’ha pres el partit després de comprovar que el fet de governar desgasta molt i destrueix la conciliació.

La notícia de l’augment, avançada per El País, arriba en una època en què l’eufemisme cotitza en Barcelona en Comú. Després que el partit perdés les eleccions municipals del passat 26 de maig per 4.800 vots, dirigents dels comuns van començar a defensar que de fet no les havien perdut, que havien empatat a 10 regidors amb ERC.

Ara, després de conèixer-se que Colau veurà el seu sou incrementat en un 40% i el dels seus regidors en un 27%, ha passat una cosa similar. No és una pujada de sou, argumenta Barcelona en Comú. És “un complement”. Una suma de 900 euros afegida als 2.200 que percep Colau, que segons BComú compensa les exigències d’estar governant: “Si no governéssim, no hi hauria complement”, afirmen fonts dels comuns.

Colau rebrà 900 euros, i veurà la seva nòmina elevada fins als 3.100 eurosEls regidors rebran una quantitat addicional de 600 euros (un 27% més) i els comissionats, 300 euros més, tot i que en aquest últim cas la majoria, durant l’últim mandat, va rebre el sou previst: en el cas dels comissionats, el límit era optatiu.

La limitació del 2015

S’ha de dir que a Colau no se la pot acusar de buscar un benefici superior al dels seus antecessors en el càrrec. Al contrari: el 2015 va intentar rebaixar-se oficialment el salari i fer el mateix amb determinades retribucions, com les dels portaveus i els presidents de comissions. Però la resta de grups no ho van permetre. Va acabar cobrant uns 37.000 euros bruts, quan el seu predecessor, Xavier Trias, va arribar a percebre, entre salari i dietes, 140.000 euros.

Notícies relacionades

Colau va mantenir el seu salari oficial, de 100.000 euros anuals, igual que mantenen els salaris formals els tinents d’alcalde (98.000 euros) i regidors del seu grup (84.000 euros). Però a la pràctica aquestes quantitats són retallades: fins ara tots els representants de Barcelona en Comú percebien 2.200 euros (2.291 euros, una vegada actualitzada la quantitat en funció de l’IPC dels últims quatre anys) per 14 pagues, xifra marcada pel codi ètic de la formació. La resta es dona a causes de diferent naturalesa. En el anterior mandat, l’alcaldessa cobrava 

El partit considera ara provat que governar desgasta especialment i destrueix la conciliació, per la qual cosa justifica l’increment per la via d’un complement les retribucions dels seus polítics sense retocar el límit establert en el codi ètic.