04 juny 2020

Anar al contingut

Inseguretat en el transport públic

Dos carteristes salten a les vies del metro per fugir a l'estació de Collblanc | Vídeo

Óscar Hernández

Dos carteristes salten a les vies del metro per fugir a l'estació de Collblanc | Vídeo

JORDI COTRINA

Dos carteristes es tiren a la via per passar a l’altra andana de l’estació de Collblanc i aconsegueixen evitar així ser atrapats pels vigilants que els persegueixen, segons es pot veure amb claredat en un vídeo publicat aquesta nit en el compte ‘Hartos de Hurtos’ de Twitter.

En el vídeo es veu com un carterista primer i l’altre després, que ja han sigut sorpresos, salten a la via. Un dels dos té problemes per pujar a l’altra andana i ho intenta diverses vegades. Al final aconsegueix fer-ho i escapa, sense que els passatgers que presencien l’escena facin res i mentre un vigilant intenta empaitar-los, però sense atrevir-se a creuar les vies.

Una 'patrullera' voluntària els va detectar

El vídeo, l’autoria del qual es desconeix, va ser gravat pel que sembla dijous passat a l’esmentada estació. Fonts del col·lectiu Patrulla Ciutadana van explicar a EL PERIÓDICO que una voluntària d’aquest grup que viatjava en un tren de la línia 5 va veure com els lladres intentaven robar a una parella brasilera amb un nadó i els va avisar.

Aquesta família, la voluntària de Patrulla Ciutadana i els lladres van baixar a l’andana a Collblanc, on van aparèixer de seguida els vigilants del metro, que ja havien sigut avisats. Els presumptes delinqüents van optar per escapar creuant les vies, malgrat el risc que això implica. Pel que sembla, intentarien evitar que els intervinguessin el que portaven a sobre, ja que els vigilants ja havien avisat els Mossos.