DIVERSES MESURES

La Junta de Seguretat de Barcelona declara la guerra als lladres reincidents

Colau demana la col·laboració de la justícia: "Això no pot esperar més"

El govern municipal admet el vincle entre el 'top manta' i la inseguretat

5d585380-5b45-4e54-82ce-ecee859915d3-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

La Junta de Seguretat de Barcelona ha acordat aquest divendres iniciar un paquet de mesures per combatre la reincidència dels lladres que han disparat les xifres de robatoris amb violència i furts a la capital catalana. "Cal donar resposta a la reincidència, perquè això no pot esperar més", ha declarat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha reclamat la col·laboració amb la justícia. Aquesta coordinació no ha començat amb bon peu. En la reunió no hi ha assistit la fiscal en cap de Barcelona, Concepción Talón, tot i que sí la jutge degana, Mercè Caso.

La gravetat de la reincidència ha quedat demostrada per les estadístiques, que reflecteixen un increment per sobre del 50% en el nombre de detencions, la qual cosa no ha impedit que els robatoris amb violència augmentin més del 30%.

Entre les mesures pactades pels membres de la Junta, entre ells el conseller d’Interior, Miquel Buch, figura una intervenció integral contra el 'top manta'. És la primera vegada que el govern de Colau vincula la inseguretat amb la venda clandestina, tot i que, això sí, a les actuacions policials s’hi afegiran d’altres de caràcter social.

Comissaria de plaça de Catalunya

Notícies relacionades

Altres acords han sigut el reforç dels Mossos, anunciat dimecres per Buch, la convocatòria de noves promocions de la Guàrdia Urbana, la reobertura de la comissaria de la plaça de Catalunya i l’encàrrec als agents de reforçar la investigació de les bandes dedicades als furts.

La jutge degana, Mercè Caso, s’ha mostrat partidària de col·laborar en la lluita contra la reincidència, tot i que ha assenyalat que l’única possibilitat de fer-ho és a través d’una reforma legal promoguda pel Govern central, un Govern, com van recordar molts, que encara no s’ha constituït.