BARCELONA GLOBAL

«Barcelona ofereix un bon equilibri entre la vida personal i professional»

Josi van Ogtrop-Sambou és la fundadora de TheNanny Line, una agència amb mainaderes exclusivament multilingües

zentauroepp48524257 barcelona 07 06 2019  josi van ogtrop sambou  entrevista bar190706132741

zentauroepp48524257 barcelona 07 06 2019 josi van ogtrop sambou entrevista bar190706132741 / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
Clara Maspons

Josi van Ogtrop-Sambou, holandesa de 30 anys, va arribar a la ciutat fa quatre anys. Després de créixer i formar-se a Amsterdam, mudar-se a Barcelona ha sigut la seva primera experiència a l’estranger. Aquí va fundar TheNanny Line, una agència internacional ‘online’ que ofereix mainaderes de totes les nacionalitats a famílies estrangeres i locals que viuen a Barcelona o els seus voltants. Recentment s’ha expandit a Madrid i Eivissa i també ofereix els seus serveis a hotels i esdeveniments.

¿Per què va escollir Barcelona?

Va ser una decisió totalment sobtada. Vaig venir per primera vegada amb les meves amigues per celebrar el meu 21 aniversari i ens vam enamorar de la ciutat tot just arribar. La seva arquitectura, el temps, la platja i la cultura ens van cridar l’atenció. Vaig tornar per treballar-hi de mainadera durant sis mesos i em va semblar el lloc idoni per viure. Un any després vaig fundar TheNanny Line, la meva pròpia agència amb mainaderes exclusivament multilingües i professionals. Va ser tot molt espontani.

¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

A part del clima i la qualitat de vida, em van sorprendre la generositat i la proximitat de la gent. La societat és respectuosa, inclusiva, tolerant i té cura del seu entorn. A més, a diferència d’Amsterdam, Barcelona ofereix un bon equilibri entre la vida personal i la professional. 

¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar? ¿Com?

Cal reforçar la seguretat contra els carteristes o la situació continuarà empitjorant. Crec que es necessiten noves lleis per millorar la prevenció de robatoris i evitar que la gent se senti insegura en el seu dia a dia. D’altra banda, les administracions haurien de modernitzar la gestió burocràtica. Es podria prendre com a exemple la facilitat i rapidesa d’Amsterdam en els tràmits administratius. Encara així, no concebo viure en una altra ciutat que no sigui Barcelona.

¿Quina sent que és la seva ciutat? ¿Què és el que més troba a faltar?

Bona pregunta. Crec que em quedo amb Barcelona. Tot i que hagi crescut i viscut a Amsterdam tota la meva vida, quan torno allà sempre dic que estic de visita. Encara així, trobo a faltar moltes coses, sobretot l’àmplia i activa vida social que tenia a la ciutat.

¿Quines són les grans carències de la ciutat al seu sector?

Més que carències preferiria anomenar-ho reptes. Que el nostre negoci funcioni ‘online’ implica que les famílies han de confiar en la nostra professionalitat sense veure’ns prèviament, i això no sempre és fàcil en una cultura que està acostumada a les relacions presencials. A diferència d’Amsterdam, no n’hi ha prou, de disposar d’una gran informació i bones ressenyes. Soc conscient que és un hàndicap important, però a poc a poc estem aconseguint que les famílies espanyoles confiïn en els nostres serveis. 

¿En quin aspecte del seu sector destaca positivament la ciutat?

Barcelona compta amb una àmplia oferta cultural i espais molt diversos per a les famílies. Això ens ha permès diversificar els nostres serveis i organitzar les millors activitats per al desenvolupament dels nens. A més, que Barcelona sigui una potència en turisme és sense cap mena de dubte un punt a favor. Hem pogut establir acords amb diferents hotels de luxe, on oferim la nostra ajuda a aquelles famílies que arriben noves a la ciutat. Les nostres mainaderes s’asseguren que els nens tinguin una adaptació fàcil, ràpida i entretinguda.

Notícies relacionades

¿Recomanaria a un amic venir a viure a Barcelona? ¿Per què?

Per descomptat. La ciutat enamora qualsevol i la qualitat de vida que ofereix és difícil de trobar. Disposa de bona connexió i fàcil accés al mar i a la muntanya. Barcelona és molt més que la ciutat en si, els seus voltants també tenen un gran encant.