Denúncia de violència immobiliària

Arxivada la causa contra Gala Pin per les declaracions contra MK Premium

Els jutges consideren que les paraules de l'exregidora estan emparades en el dret d'informació i de llibertat d'expressió

ealos45102358 la regidora de participaci  i districtes i de ciutat vella  180919174600

ealos45102358 la regidora de participaci i districtes i de ciutat vella 180919174600 / Nazaret Romero

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Audiència Provincial de Barcelona ha arxivat la causa oberta contra Gala Pin per les declaracions que va fer contra MK Premium i el seu administrador, Daivel Leiva. En un comunicat, Barcelona en Comú ha explicat que els jutges del cas han considerat que les manifestacions de Pin estan emparades per la llibertat d’expressió en qüestions d’interès públic.

Pin va acusar el fons inversor d’"especulador immobiliari" i va denunciar' "l’assetjament" que patien els veïns de dues finques del carrer Lancaster del Raval. El jutge considera que les dues afirmacions són “certes” i segons Barcelona en Comú, en la resolució judicial es destaca que Pin exercia les seves funcions com a regidora de Ciutat Vella sobre 'un assumpte d’interès social’'.

Notícies relacionades

MK Premium va denunciar Pin per “calúmnies i injúries” i va amenaçar d’interposar-se una querella criminal.

El maig passat, la jutge va decidir enviar a judici l’exregidora de Ciutat Vella, però segons informa Barcelona en Comú els magistrats han acabat arxivant la causa al considerar que les manifestacions de Pin no són juridicopenalment “rellevants” perquè deriven d’un procés d’investigació i constatació previ que l’exregidora coneixia “de primera mà”.