DURA CRÍTICA DES DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA

Gala Pin denuncia la "violència immobiliària" dels "esbirros de bitlletera"

La regidora de Ciutat Vella fa referència a les obres que MK Premium ha iniciat al 13 de Lancaster, tot i que encara queda una família a la finca

 

  / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha compartit unes contundents reflexions a la seva pàgina de Facebook que ha titulat 'Cròniques des del Vietnam immobiliari'. La regidora ha denunciat que, a primera hora del matí, han rebut l'alerta dels veïns que MK Premium -empresa propietària de l'edifici, adquirit recentment en estat de semiruïna i amb inquilins- havia entrat al 13 del carrer de Lancaster a fer obres. "Un edifici on encara viuen veïns, amb una noia embarassada, que va estar ingressada la setmana passada. Els obrers han començat a fer obres i a més no els deixaven accedir a casa seva", ha denunciat Pin a les xarxes socials (primer a Facebook, després a Twitter).

"Hem comprovat el que ja sabíem, que no tenien cap permís d'obres ni l'havien sol·licitat per a aquest edifici", prossegueix la crònica de Pin. "Sí, Lancaster 13 és l'edifici on una de les veïnes va marxar perquè MK Premium li va oferir mil miserables euros perquè deixés casa seva. Sí, MK Premium és l'empresa que es defineix a la seva web com una empresa familiar dedicada a la inversió patrimonial, la gestió d'actius immobiliaris i el seu augment de valor mitjançant la rehabilitació integral i la seva millora arrendatícia", continua el ciberdesfogament de la regidora, que, com Colau, prové de l'activisme en la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

Pin continua el seu escrit relatant que ha enviat al lloc dos inspectors amb una ordre d'aturar les obres, ja que no tenien permís. "A l'arribar-hi, també hi havia la propietat de l'edifici, Daniel Leiva, que al·legava que l'edifici és una propietat privada i que els tècnics municipals no hi podien entrar per comprovar si el que estaven fent era il·legal", segueix.

VIOLÈNCIA IMMOBILIÀRIA

"Veïns solidaris que eren al lloc ens expliquen que, mentrestant, els obrers han netejat la runa perquè no semblés que les obres eren d'avui. A la dona embarassada li han vingut contraccions pels nervis i el mal trago. Com que la propietat estava destorbant el treball als tècnics municipals, aquests han hagut de trucar a la Guàrdia Urbana, que s'hi ha desplaçat. Finalment han pogut accedir a l'interior, i se'ls ha ordenat parar les obres", escriu la regidora de Ciutat Vella, abans de definir aquesta pràctica com a "violència immobiliària". 

Notícies relacionades

Les 'cròniques' de la regidora segueixen assegurant que és cert que les lleis no són prou contundents davant aquestes pràctiques, encara que adverteix que utilitzaran totes les eines que els permeti la llei per evitar que, amb aquestes pràctiques d"esbirros de bitlletera", espantin, coaccionin i facin fora els veïns. "I continuarem demanant a les administracions pertinents (Generalitat i Estat) que desenvolupin lleis per evitar l'especulació i garantir el dret a la vivenda", afegeix.

"Gràcies a l'assemblea de Resistim al Gòtic per estar sempre alerta i als veïns per no claudicar davant els que volen vulnerar els seus drets creient-se impunes", conclou Pin.