OPERACIÓ POLICIAL

Robaven al metro pel mètode de la taca

Un membre de la banda escopia la víctima i mentre li netejava, un altre li robava la bossa o la maleta

L'anàlisi de les imatges de les càmeres de seguretat han permès als Mossos detenir els lladres

desactivem-un-grup-criminal-especialitzat-en-furts-al-metro-de-barcelona-pel-mtode-de-la-taca-que-actuava-diriament-al-suburb / periodico

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Els Mossos han desactivat un grup especialitzat en furts pel mètode de la taca almetro de Barcelona que actuava diàriament al suburbà, especialment a la zona de l’Hospitalet de Llobregat que té connectivitat amb l’aeroport a través de la línia 9.

Els integrants de la banda, de nacionalitat peruana i residents a l’Hospitalet de Llobregat, es dedicaven exclusivament al furt com a mitjà de vida. La policia de les Generalitat va detenir el 15 de juny passat els membres del grup in fraganti mentre robaven a l’aeroport. Gràcies a aquesta tasques van identificar la resta i van emetre ordres de detenció. Fruit d’aquestes dues detencions i la identificació de tots els components de l’organització, aquests delinqüents han deixat d’actuar al metro.

La manera d’actuar d’aquest grup és coneguda com la taca. En aquest cas, en comptes de tacar la víctima amb un líquid (com ho fan habitualment), els lladres li escopien i la distreien mentre li netejaven la roba. De forma simultània, un altre membre de la banda li sostreia la bossa o la maleta.

La banda tenia diversos cotxes al seu abast que utilitzaven de forma aleatòria per moure’s. Un dels seus components era sempre el conductor i el que anava a buscar la resta als seus domicilis. Una vegada junts, es dirigien a les estacions de metro per robar. El normal és que comencessin la jornada molt aviat, al voltant de les 4 o les 5 de la matinada.

Joies, diners i aparells electrònics

En total se’ls ha relacionat amb 23 fets delictius acreditats, en què es demostra la seva participació en grup. La quantitat sostreta per aquesta banda ascendeix a 73.000 euros aproximadament, entre joies, diners i aparells electrònics.

Notícies relacionades

L’anàlisi de les imatges de vídeo de les càmeres de seguretat en què es detecta la manera d’actuar han permès a la Unitat Central de Fotografia i Audiovisuals de la Divisió de Policia Científica dels Mossos fer informes fisonòmics pericials que ratifiquen la identitat dels autors dels furts i que en van facilitar la localització.

Els dos detinguts van ser posats en llibertat amb càrrecs i s’han demanat ordres d’allunyament del metro per evitar que tornin a reincidir en el suburbà barceloní. La investigació continua oberta, ja que s’estan ampliant a nous fets delictius comesos per aquest grup i encara s’està buscant alguns sospitosos.