A LA PLAÇA D'ESPANYA

Almenys 20 ferits en un accident entre un taxi dos busos i una moto a Barcelona

El xoc ha obligat a tallar la circulació a algunes vies durant més d'una hora

bb10dfab-46cb-41c2-bd82-c1662be95afe-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Ó. Hernández / G. Macedo

Un accident en el qual s’han vist involucrats dos autobusos, una moto i un taxi a la plaça d’Espanya de Barcelona aquest matí al voltant de les 10 hores ha causat almenys 20 ferits lleus, entre ells els conductors dels busos, i un de menys greu, la motorista, segons informen fonts del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). El cap territorial del SEM, Jorge Morales, que ha desplaçat cinc ambulàncies al lloc dels fets, ha explicat que “els passatgers han patit policontusions, però cap greu.” Per la seva banda, la motorista ja ha sigut evacuada a l’Hospital Clínic “per una fractura en les extremitats inferiors”, segons ha declarat Morales. A causa de l’incident, la Guàrdia Urbana ha tallat l’avinguda del Paral·lel durant més d’una hora, però ha informat que cap a les 11.40 hores la circulació ja s’ha normalitzat. 

Lesionats atesos a la plaça d’Espanya / Albert Bertran

Pel que sembla, l’accident ha passat quan un taxi ha frenat de cop i la moto ha xocat contra el taxi. Un bus de la línia 91 de TMB tampoc ha pogut parar a temps i ha impactat contra la motocicleta i finalment un altre autobús, de la línia línia 95 de l’AMB xocat també per inèrcia contra el primer bus. La motorista ha quedat encaixonada entre els vehicles. 

Una passatgera del primer autobús ha explicat que el vehicle ha frenat bruscament dues vegades: “Llavors la gent ha començat a cridar, s’han trencat vidres. La majoria dels passatgers anàvem asseguts, perquè l’autobús estava buit”. “M’he fet una ferida al llavi perquè a l’anar asseguda m’he fet un cop amb el seient de davant, i també m’he fet mal al clatell pel moviment de les dues frenades”, ha explicat aquesta usuària.

Investigació oberta

Notícies relacionades

La Guàrdia Urbana està investigant l’esdeveniment, del qual diuen que tenen versions contradictòries. La policia municipal utilitzarà les càmeres de seguretat de la zona per aclarir la responsabilitat de l’accident. “Alguns testimonis ens diuen que, per l’espectacularitat de l’accident, és increïble que només s’hagi trencat una cama. El resultat, gràcies a Déu, no ha sigut tan greu com podria haver sigut”, explica l’intendent del cos Carles Reynes.

Reynes ha afegit que, tot i que la investigació encara està pendent, tot apunta que la causa de l’accident ha sigut un error humà, com en la majoria d’accidents. “Només a la ciutat de Barcelona hi ha 12.000 víctimes anuals d’accidents de trànsit, és a dir, unes 33 diàries, i en el 90% dels casos es deuen al factor humà.