NEGOCIACIONS POSTELECTORALS

Collboni dona per bona la consulta de BComú i recolza la reelecció de Colau

El socialista afirma que la fórmula ha sigut pactada amb els comuns en les seves converses

Descarta que un possible suport d'ERC a la investidura de Pedro Sánchez afecti el pacte de BCN

20190613 441305 collbonimo 1 31 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust / Barcelona

El PSC es dona per satisfet. El candidat dels socialistes a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha donat aquest dijous per bona la consulta oberta per Barcelona en Comú perquè la seva militància esculli entre una aliança amb el PSC, amb Ada Colau com a alcaldessa, o una amb ERC, amb Ernest Maragall com a alcalde. “Les coses estan molt ben enfocades”, ha afirmat.

Collboni ha explicat que aquesta fórmula és “resultat de les converses” que socialistes i comuns han mantingut aquests dies, i ha remarcat que respectarà el procés i el resultat. Un pacte amb els de Colau, ha dit, era l’única manera de mantenir la triple promesa que va fer als seus votants: un alcalde progressista per a la ciutat, un bo govern i la no-subordinació al procés independentista.

Tot i que no hi haurà acord de govern firmat abans de la investidura, com exigia el PSC a canvi del seu vot, el partit en té prou amb la posició de l’alcaldessa en funcions, que ha remarcat que la cúpula dels comuns donarà suport al pacte amb els socialistes. “Colau ha sigut clara vinculant la investidura amb un govern progressista del PSC i Barcelona en Comú. Valorem la claredat de la pregunta”. També ha qualificat de “legítim” que BComú doni a la seva militància l’opció d’inclinar-se per un pacte amb ERC.

Consell de la federació

Un consell de la federació del PSC de Barcelona servirà per explicar aquesta mateixa tarda al partit com està la situació. Una reunió, ha precisat Collboni, en què destacarà la voluntat d’arribar a un pacte de govern. “Només hi ha una reserva per si això no acabés bé, i ens reservem l’opció de presentar el candidat del PSC”.És a dir, a ell mateix. Però també ha advertit que està convençut que la consulta dels comuns s’acabarà inclinant per una aliança amb el PSC.

El socialista ha descartat que el desenllaç del govern de Barcelona acabi vinculat a la investidura de Pedro Sánchez, en al·lusió a una hipotètica ajuda d’ERC al PSOE, i ha donat a entendre que els republicans han intentat explorar aquesta via: “Barcelona no serà moneda de canvi. Qui estima Barcelona no la posa a subhasta. I nosaltres no ho farem. Crec que ERC es torna a equivocar i que no coneix el PSC”.

Notícies relacionades

Crítica a Torra

Collboni ha criticat el president de la Generalitat, Quim Torra, per afirmar que si Colau acaba reelegida serà gràcies a "una operació d’Estat". "Són paraules totalitàries de qui només continua governant per a la meitat", ha denunciat Collboni.