Operació policial contra una xarxa que robava comerços amb el mètode de l'encastament

Els Mossos efectuen 14 registres en immobles a Barcelona i Sant Adrià del Besòs i detenen almenys una persona

h 3498995

h 3498995 / Elisenda Rosanas

1
Es llegeix en minuts
ACN / Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han desplegat a primera hora d’aquest dimarts un dispositiu per desarticular un grup de delinqüents que robaven en comerços de l’àrea metropolitana de Barcelona mitjançant el mètode de l’encastament, és a dir, fent impactar un vehicle contra la porta o aparador de l'establiment comercial. Hi ha almenys un detingut.

L’operació, que s’ha iniciat a les 06.00 hores del matí, està a càrrec de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), que ha organitzat un dispositiu per realitzar 14 entrades i registres en domicilis i locals de Barcelona i Sant Adrià de Besos, durant el qual es preveu practicar diverses detencions.

El grup de delinqüents robava en diversos comerços de l’entorn metropolità amb el mètode de l’encastament, que consisteix a llançar vehicles, habitualment robats, a gran velocitat contra els aparadors de les botigues quan estan tancades, amb la qual cosa aconsegueixen trencar les persianes metàl·liques que els protegeixen.

Notícies relacionades

Una vegada que els assaltants accedeixen a l’interior de l’establiment, actuen amb gran rapidesa per emportar-se com més gènere millor i fugir, normalment en un altre vehicle, abans de l’arribada de la policia.

De moment hi ha un detingut.