CAMPANYA ELECTORAL 26-M

Colau promet rebaixar la T-Mes de 54 a 40 euros

L'objectiu de l'alcaldessa és que aquesta targeta es converteixi en la més utilitzada per sobre de la T-10

També planteja que la T-Jove sigui mensual i a 30 euros i que la T-16 passi a ser de tres zones

colau / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona i candidata a la reelecció per BComú, Ada Colau, ha proposat una rebaixa de les tarifes del transport públic. En el marc d’una roda de premsa organitzada per l’agència Efe, Colau ha plantejat rebaixar la targeta T-Mes dels 54 euros actuals a 40 euros amb la idea de convertir aquest títol de transport en el més utilitzat, per sobre de la T-10.

La proposta també inclou que la T-Jove passi de ser trimestral a mensual i tingui un preu de 30 euros mensuals en lloc dels 105 trimestrals actuals i que la T-16 passi de ser d’una zona a tres zones. Així mateix, BComú també vol modificar les zones i tarifes perquè els usuaris que vinguin de fora de Barcelona tinguin preus més assequibles. 

Si Colau guanya les eleccions del 26-M i impulsa aquesta proposta, la rebaixa de preus no dependrà d’ella, sinó que haurà d’obrir una negociació al si del’ATM  (Autoritat del Transport Metropolità en la qual el Govern de la Generalitat posseeix el 51% i l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona té el 49%) perquè la seva proposta pugui arribar a ser efectiva.

Notícies relacionades

En aquest 2019, l’ATM va acordar, amb pressions de Colau, congelar les tarifes de transport a l’àrea metropolitana com a mínim un any.

La contenció de tarifes va ser acceptada demala gana pel Govern, que va advertir que la congelació representarà 25 milions d’euros que hauran d’assumir les administracions i que no podran destinar-se a les millores previstes.