SONDEIG PREELECTORAL DEL GESOP

Sondeig eleccions municipals Barcelona: Colau continua sent la preferida com a alcaldessa

La candidata de Barcelona en Comú és la preferida com a alcaldessa, però Maragall i Forn treuen millor nota

zentauroepp41691927 colau pi190416174833

zentauroepp41691927 colau pi190416174833 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Jose Rico / Toni Sust

Ada Colau acaba el seu mandat a Barcelona encapçalant les preferències com a alcaldessa, però veu com els seus tres rivals independentistes, tots debutants, treuen millor nota. Ernest MaragallJoaquim Forn i Jordi Graupera s’estrenen amb bona acollida entre els barcelonins, per descomptat, sobretot entre els qui quatre anys enrere van escollir la papereta de CiU o la d’ERC. De fet, tots tres obtenen bones notes en tots els electorats secessionistes, cosa que facilitaria el transvasament de vots entre ells.

El candidat republicà obté un 5,9, i el de JxCat, un 5,8. Malgrat que, segons el sondeig, no aconseguiria representació a l’ajuntament, Graupera –al capdavant de la candidatura Barcelona és Capital– aconsegueix una nota de 5,7. El quart classificat és el socialista Jaume Collboni (5,4) i Colau es queda en cinquena posició (5,3). També aprova la cupaire Anna Saliente (5,2), malgrat consignar una notorietat molt baixa, del 17,5%. Només suspenen Josep Bou (PP), amb un 3,3, i Manuel Valls (Cs), amb un 3,2.

L’actual alcaldessa millora la nota que registrava l’any passat, però no arriba a la força prèvia a les eleccions del 2015. Per edats, Colau obté la seva millor nota entre els joves, i Maragall i Collboni, entre els qui tenen més de 44 anys. En l’univers secessionista, es pot destacar que Forn –en presó preventiva pel procés– rep un 7,4 dels votants d’Esquerra, una dècima més que Maragall. Els neoconvergents puntuen amb un 6,8 l’alcaldable d’ERC.

Primera a vuit districtes

Notícies relacionades

Però la truita es gira quan es parla de preferències per a l’alcaldia. Colau atreu el 24,5% dels barcelonins, davant el 18,3% que advoquen per Maragall. Els més joves de 45 anys prefereixen l’aspirant de BComú, i els més grans de 60, el d’ERC. Una quarta part de l’electorat de CiU el 2015 prefereix ara Maragall. Un de cada cinc votants d’Esquerra opten per Forn, i un de cada 10, per Graupera.

Per districtes, Colau és la preferida en vuit: Ciutat Vella, les Corts, Sants-Montjuïc, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. A l’Eixample, es decanten per Maragall, i a Sarrià-Sant Gervasi, per Manuel Valls.