UN NADÓ I UN MENOR DE 3 ANYS

Una dona i els seus dos fills moren en un incendi a l'Hospitalet

La mare, de 29 anys i treballadora de la neteja, feia pocs mesos que havia donat a llum un segon fill, mort a Sant Joan de Déu

Al domicili residien sis dominicans, entre els quals una dona que ha sobreviscut despenjant-se mitja hora per la finestra

incendio

incendio

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Una dona i els seus dos fills, un nadó i un de 3 anys, van morir dijous al matí en l’incendi que es va declarar al seu domicili de l’Hospitalet. El nadó va ser traslladat en estat crític a l’hospital Sant Joan de Déu mentre se li practicaven maniobres de reanimació. Però també va acabar morint poques hores després. Les flames van calcinar del tot aquest quart pis del carrer de la Riera Blanca, on hi viviensis persones d’origen dominicà: els tres morts i les tres persones –pel que sembla totes dones–, que sí que es van poder. Una d’elles va sobreviure després de despenjar-se des d’una finestra més de mitja hora fins que va ser rescatada pels Bombers. 

La mare, que respon a les inicials C.L.T.M., tenia 29 anys i feia uns quants anys que vivia a Espanya. Actualment tenia contracte d’ETT com a treballadora de neteja d’habitacions en una cadena d’hotels. 

Els equips d’emergència van trigar vuit minuts a presentar-se al lloc de l’incident, segons els Bombers de la Generalitat. Alguns veïns, no obstant, aclareixen que els primers a arribar-hi van ser agents delsMossos d’Esquadra, que no van poder intervenir perquè la porta del domicili en flames estava tancada i en sortia una gran quantitat de fum. 

La trucada de socors la van fer veïns del bloc cap a les 6.30 hores, que es va despertar pels crits de la mare, que demanava auxili desesperadament. Alguns d’ells van intentar acudir a ajudar-la, però igual que la patrulla policial, vanhaver de fer mitja volta i fugir escales avall a causa de la quantitat de fum que sortia del pis i perquè la porta no es podia obrir des de l’exterior. 

El més probable és que les mateixes flames tallessin el pas dels llogaters del domicili afectat cap a l’exterior. Per això una de les supervivents va recórrer a despenjar-se per la finestra per fugir de les flames i les altres dues, segons sembla, van resistir a dins del pis fins que van entrar els bombers i van haver de ser ateses per inhalació de fum. 

50225432-bccc-4802-aedd-9c4b1ec9fb6a / periodico

Acumulació de roba i mobles

La virulència del foc va ser enorme a causa de l’acumulació de roba i mobles a l’interior del domicili. De moment, se’n desconeixen les causes. La Unitat Central d’Investigació Ocular dels Mossos serà l’encarregada d’esbrinar què ha provocat les flames, com sempre que hi ha morts a Catalunya. 

L’estructura de l’edifici, segons van explicar els Bombers, s’ha mantingut en bon estat perquè les flames, ja que al mantenir-se tancada la porta del domicili, no han saltat als espais comunitaris. Només van cremar el pis de la família dominicana. Els equips d’emergència van assegurar que al cap de poques hores tots els veïns, alguns encara en pijama i rondant per la zona, podran tornar a casa. 

Notícies relacionades

El bloc de l’incendi té sis plantes i pertany al barri de la Torrassa, molt pròxim al terme municipal de Barcelona i una de les zones urbanes més poblades d’Europa. L’Ajuntament de l’Hospitalet va decretar tres dies de dol oficial per la mort de la mare i dels dos infants. 

A més dels Mossos d’Esquadra i la policia local, a la zona s’hi van desplaçar vuit unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han atès dues persones per inhalació de fum. 

Temes:

Incendis