decret municipal

Els mercats de la Boqueria i Sant Antoni tindran més control sobre els seus visitants

El recinte de l'Eixample no es podrà visitar els divendres i els dissabtes d'abril a octubre en grups de més de 15 persones

Fins i tot els visitants individuals podran ser expulsats si no es comporten bé o obstaculitzen les vendes

zentauroepp43457804 barcelona  23 05 2018 el mercat de sant antoni abre sus puer180828155312

zentauroepp43457804 barcelona 23 05 2018 el mercat de sant antoni abre sus puer180828155312 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Cap mercat d’aliments frescos de Barcelona va ser concebut com unreclam turístic, però la singularitat i el carisma d’alguns d’aquests els han posat en uns circuits de visitants que no tenen res a veure amb fer la compra.L’Ajuntament de Barcelona fa temps va optar per limitar amb diferents mesures els accessos a dos dels més atractius, Santa Caterina i la Boqueria (Ciutat Vella), tot i que ara ha optat per extremar el control en aquest últim –fins i tot davant dels visitants indivuals que no es comportin adequadament– i estendre totes les mesures fins al renovat mercat de Sant Antoni, al veí districte de l’Eixample. 

Seran els mateixos vigilants del mercat (acreditats) els encarregats d’assumir aquesta tasca, seguint les instruccions de la policia local. No obstant, l’Institut Municipal de Mercats també ha contactat amb els guies turístics perquè evitin els mals comportaments i alertin sobre això als visitants que acompanyen. L’objectiu, assenyala el regidor de Comerç, Agustí Colom, és "afavorir la convivència", així com el "turisme sostenible".

En el cas de la Boqueria i Santa Caterina, l’experiència de no permetre l’entrada als grups de més de 15 persones amb guia de divendres a dissabte ha funcionat amb èxit i s’ha exportat ara al mercat de Sant Antoni, on s’ha comprovat que l’amplada dels seus passadissos implica que aquests grups dificultin el flux normal de passada de compradors. Segons el consistori, els mateixos concessionaris havien sol·licitat la regulació, que s’aplicarà d’abril a octubre i s’implantarà des d’aquest divendres, dia 19. Els vigilants podran vetar el pas a aquests col·lectius organitzats o acompanyar-los a l’exterior si ja són a dins.

No tocar el gènere

Notícies relacionades

Però el decret d’alcadia que permetrà aquesta prohibició va més enllà i suposa passar a controlar, tant a la Boqueria com a Sant Antoni, els grups més petits i els visitants individuals, si la seva presència obstrueix passadissos, impedeix la circulació de persones o obstaculitza els clients perquè s'acostin a les parades per fer la compra. És a dir, si pertorben el funcionament de l’equipament. A Sant Antoni l’afluència turística encara és discreta, però la mesura "dissuasiva" vol prevenir possibles incidències.

La llista de motius per convidar a marxar els visitants que poden esgrimir els vigilants inclou que toquin o manipulin aliments i productes exposats per fer fotos, que mengin o beguin en llocs no destinats a aquest ús o que cridin o facin soroll que alterin el funcionament dels mercats.