El Govern retira el seu decret sobre vivenda davant la possibilitat que el Parlament el rebutgi

Budó afirma que l'Executiu continua fort i no es planteja convocar eleccions

La portaveu es mostra disposada a modificar el text per a aconseguir una majoria parlamentària

zentauroepp47605458 el president del govern  quim torra  signa la notificaci  de190408095956

zentauroepp47605458 el president del govern quim torra signa la notificaci de190408095956 / Govern

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

El Govern ha decidit retirar de l’ordre del dia del ple del Parlament d’aquest dimecres el seu decret sobre vivenda davant la possibilitat que es perdés aquesta iniciativa, que compta amb l’oposició de diferents grups parlamentaris, així com de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), entre d’altres agents. La portaveu del Govern i consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha justificat la retirada d’aquest decret –una setmana després que el Govern perdés una votació al Parlament en la qual se l’instava a convocar eleccions o bé a sotmetre’s a una qüestió de confiança.

Entre d’altres motius de rebuig, la PAH considera que el decret del Govern, en relació amb les vivendes de protecció oficial, farà que les vivendes puguin ser més cares segons el barri, que podria generar "segregació" per barris i reforçar la bombolla en els més gentrificats.

La consellera Budó ha afirmat que el Govern està disposat a modificar els "serrells" del text que puguin haver generat rebuig, amb l’objecte d’aconseguir un "màxim consens", sense entrar en més detalls. I es planteja la possibilitat de modificar la fórmula de votació, si com a decret llei o en forma de llei. "La finalitat és buscar més promoció de vivenda pública de lloguer", ha insistit.

"El Govern està fort"

Notícies relacionades

Budó ha fet una autoafirmació de la fortalesa del Govern: "El president se sent legitimat per governar i no sotmetre’s a una qüestió de confiança; legitimitat absoluta mentre no es presenti una moció de censura", ha afirmat Budó.

El CIS i les línies vermelles

Budó ha afirmat que si es compleixen els vaticinis del CIS i el PSOE guanya les pròximes eleccions generals, la Generalitat mantindrà la mà estesa al diàleg, si bé ha insistit que "el PSOE sembla que no estigui gaire obert al diàleg, almenys per les declaracions de Sánchez del no reiterat al dret d’autodeterminació, cosa que considerem que són línies vermelles que hem de preservar".