CARA A CARA A LA SEXTA

Colau i Valls només coincideixen en una cosa: Pasqual Maragall

L'alcaldessa i el candidat de Cs discrepen en temes de seguretat, 'top manta', vivenda, turisme i fins i tot en els noms de carrers

El programa 'Salvados' reuneix per primera vegada els dos alcaldables més mediàtics

abertran47670229 salvads colau valls190407230548

abertran47670229 salvads colau valls190407230548

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El periodista Jordi Évole ha assegut aquest diumenge al voltant d’una mateixa taula (abans, els ha tingut una estona viatjant junts en una cabina del telefèric de Montjuïc) l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el candidat de Cs a les pròximes eleccions municpales, Manuel Valls, probablement els dos alcaldables més mediàtics, però entre els quals no hi ha hagut la més mínima empatia. L’edició del programa ‘Salvados’ d’aquesta setmana ha ofert pocs moments per a la sorpresa.

Tan sols en una cosa han coincidit l’alcaldessa i l’ex primer ministre francès: per a tots dos el millor alcalde de la història de la ciutat ha sigut Pasqual Maragall. També han convingut els dos en què la cantant Rosalía i Manu Chao són, per diferents motius, dues bones opcions per batejar amb els seus noms un carrer de la ciutat.

Les discrepàncies entre la dirigent de Barcelona en Comú i el seu oponent polític, que han confessat haver coincidit fa uns anys a la llotja del Camp Nou, amb motiu d’una Barça-Paris Saint Germain, s’han evidenciat des de pràcticament el primer minut, quan Colau ha defensat la seva política de vivenda a la ciutat i ha fet gala, una vegada més, del seu passat com a activista de la PAH.

De tot el que han fet, Colau ha destacat l’atenció més gran que presta ara l’ajuntament als desnonats, l’adquisició d’alguns edificis utilitzant el tempteig i retracte per treure’ls-el als fons d’inversió i l’exigència que es destini un 30% de les noves promocions a pisos socials. 

Un moment del programa ‘Salvados’ amb Ada Colau i Manuel Valls.

“Molta gent va creure en les seves promeses, però ara s’està veient que les seves polítiques han fracassat”, li ha retret ràpidament Valls. “Però aquesta gent em coneix i sap que m’hi he deixat la pell”, ha replicat l’alcaldessa, en un gest que sembla fiar el resultat del pròxim 26-M als seus índexs de popularitat personal.

Pisos turístics i manters

Després d’un breu acostament en matèria de turisme –en un moment donat, Valls ha arribat a felicitar a Colau per la gestió feta en relació amb el tancament de pisos turístics il·legals, una cosa que el moderador Évole ha destacat com a atípic entre polítics a Espanya–, el debat s’ha convertit en un autèntic desacord. Colau insistint a recordar que Valls es presenta a les eleccions sota la marca de Ciutadans (quan a ella el 2015 li van retreure també que es presentés amb la d’ICV); Valls acusant Colau de no fer absolutament res per posar fi a l’ocupació de la via pública per part dels manters...

Notícies relacionades

Fins a arribar als dos punts en els quals l’aspirant es troba més còmode: la seguretat ciutadana i el procés. Colau ha provat de convèncer l’audiència que Barcelona és una ciutat segura, malgrat que les enquestes que elabora el mateix ajuntament diuen que la inseguretat és la preocupació més gran dels barcelonins, i Valls ha fet tot el possible per relacionar l’alcaldessa amb els independentistes.

El barco ‘Open Arms’, atracat des de fa setmanes al port de Barcelona, els ha tornat a acostar només per uns instants, abans de tornar a discrepar sobre si la capital catalana ha o no de dedicar també un carrer a Juan Antonio Samaranch, el que fos president del Comitè Olímpic Internacional i “simpatitzant franquista”, ha recalcat Colau.