ENTREVISTA

Colau: "Valls, Artadi i Collboni tenen un objectiu comú: fer-me fora"

L'alcaldessa assegura que "curiosament són oposats entre ells però tenen una gran coincidència"

c72625ea-6f78-41d4-902e-a6916634d659-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
Efe / Matilde Pont

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, candidata de BComú a la reelecció, creu que Manuel Valls (Cs), Elsa Artadi (PDECat) i Jaume Collboni (PSC) són rivals que tenen com a "principal objectiu" fer-la fora de l’alcaldia.

"Curiosament són oposats entre ells però tenen una gran coincidència, que és que la seva gran prioritat és fer-me fora a mi", ha afirmat Ada Colau en una entrevista a dos mesos de les eleccions municipals.

L’alcaldessa ha assenyalat que Manuel Valls és "el candidat que les elits han anat a buscar a França i que té pràcticament com a únics objectius que Barcelona sigui una capital contra l’independentisme i fer fora Ada Colau".

"Jo crec que això és una ofensa als barcelonins. Aquesta ciutat necessita propostes de ciutat i no propostes en negatiu. No tindré cap objecció a confrontar models de ciutat amb el senyor Valls, que encara no sé què vol per a la ciutat de Barcelona, a part de fer-me fora per encàrrec de les elits," ha insistit Colau.

Sobre la candidata del PDECat, Elsa Artadi, número dos de la llista que encapçalarà Joaquim Forn, el futur polític del qual depèn de la sentència del judici del procés, Colau ha assegurat que no entén que "es presenti com a possible alcaldessa de la ciutat quan des de la Generalitat no només no ha beneficiat la ciutat, sinó que l’ha boicotejat i l’ha perjudicat".

La candidata de BComú ha assenyalat que la carta de presentació de l’exconsellera de la Presidència és que amb ella Barcelona "no ha sumat ni un sol mosso", que la Generalitat ha desinvertit en vivenda a la ciutat i que ha intentat bloquejar "per decret, sense transparència i per la porta de darrere” la mesura de l’Ajuntament de Barcelona perquè el 30% de les noves promocions de vivenda de la capital catalana es destinin a vivenda assequible.

"L’antiga CDC i el PDECat han dit clarament que volen conquerir la ciutat de Barcelona per replicar les polítiques de bloqueig de la Generalitat i perquè el debat independentista estigui per davant de les polítiques socials i les polítiques municipals", ha denunciat.

"Jo els interpel·laria –ha afegit– per saber quin és el seu projecte per a la ciutat de Barcelona. Espero que no sigui el bloqueig que fa temps que protagonitzen a la Generalitat, juntament amb ERC, on porten anys de bloqueig sense polítiques públiques".

Sobre el partit socialista, la líder dels comuns espera que "rectifiqui" ben aviat la seva posició actual de prioritzar "pactar amb Valls a Barcelona i a l’Estat amb Ciutadans".

A l’alcaldessa li "sorprèn" que per a l’alcaldable socialista, Jaume Collboni, que va ser tinent d’alcalde mentre va durar el pacte BComú-PSC a Barcelona, "el més important sigui fer fora Colau" i estigui disposat a pactar amb la resta de forces, excepte la CUP, "un govern de concentració" per expulsar-la.

"No entenc aquesta fixació personal", ha assegurat Ada Colau, que ha expressat la seva "decepció" respecte a Collboni.

Tal com ha fet sempre des que va guanyar les eleccions del 2015, l’alcaldessa ha assegurat que BComú creu que "Barcelona necessita un govern de progrés, de formacions progressistes, amb una àmplia coincidència programàtica", concretament, el PSC i ERC, i vol "aliances estables".

Dels republicans i del seu candidat, Ernest Maragall, ha insistit que espera una "aliança de progrés" o, com a mínim, "acords el més estables possibles", tot i que la seva experiència és que, a ERC, "diuen una cosa i després en fan una altra"

Notícies relacionades

"ERC sempre ha prioritzat pactar amb l’antiga Convergència i a la Generalitat veiem amb quins resultats: política antisocial i de bloqueig i això és l’últim que necessita Barcelona", ha assegurat la seva alcaldessa.

"Veiem amb preocupació que és important que nosaltres guanyem amb una àmplia majoria", ja que el lideratge de BComú "és garantia" que ERC i el PSC s’inclinin cap a la part "més d’esquerres i progressista de les seves ànimes".