Un fil de Twitter retrata el surrealisme dels ajuts al lloguer a Barcelona

Un periodista de SER Catalunya explica que no pot accedir a un pis públic perquè cobra massa poc ni a ajuts perquè paga massa de lloguer

zentauroepp37054799 piso alquiler190301131955

zentauroepp37054799 piso alquiler190301131955 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Malgrat que la vivenda de lloguer és un dels problemes principals de Barcelonavivenda de lloguer  principals de Barcelona, les condicions imposades per les administracions per optar a ajuts per llogar un pis o bé accedir a un apartament públic a la ciutat submergeixen el sol·licitant en un univers surrealista. 

Així ho ha retratat en un fil de Twitter el periodista de SER Catalunya Adrià Attardi Villar. El periodista ha relatat com a experiència personal la seva gestió per mirar d’aconseguir ajuts per al lloguer o bé accedir a un pis públic. Després del seu recorregut, una conclusió: "No puc accedir a un pis públic perquè cobro poc i no puc rebre ajuda per llogar un pis privat perquè pago molt. Surrealista".

Attardi comença el fil explicant la seva situació: "Visc sol i pago gairebé 850 euros de lloguer per un pis de 60 metres. Arribo molt al límit a final de mes, així que vaig a una Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona per demanar ajuts. Atenció a les opcions".

Menys de 600 euros

Aquí comença la desfilada. La primera opció, optar a l’ajuda del Ministeri de Foment, no és possible ja que només es concedeixen als que paguen menys de 600 euros de lloguer. Una cosa gairebé impossible a Barcelona o Madrid.

La segona opció és l’ajuda de l’Ajuntament de Barcelona, però només es concedeix si es paga com a màxim 900 euros al mes. No obstant, es requereix que el propietari rebaixi 50 euros mensuals durant un any. A més, si el propietari apuja el lloguer i aquest depassa els 900 euros es perd l’ajuda.

La tercera opció és l’ajuda de la Generalitat. "Fa anys que no es convoquen", afirma el periodista.

Massa poc

Notícies relacionades

Attardi planteja llavors la possibilitat d’accedir a un pis de lloguer de l’Ajuntament de Barcelona. Tampoc és possible. "Ho vaig intentar l’altre dia i em van dir que en l’última renda (2017) cobrava MASSA POC", relata.