Llum verda a l'últim tram

Així serà el túnel de les Glòries de Barcelona | Vídeo

La instal·lació estarà en funcionament en el primer trimestre del 2021

els-tunels-de-la-plaa-de-les-glries / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte executiu de les instal·lacions i acabats dels túnels de Glòries, l’últim que falta per posar-los en funcionament en el primer trimestre del 2021.

La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat el projecte, que té un pressupost de 29 milions d’euros, amb els vots a favor de BComú, el grup Demòcrata, ERC, el PSC i els dos regidors no adscrits i l’abstenció de Cs, el PP, la CUP-Capgirem Barcelona.

Els túnels de les Glòries tenen una longitud de 958 metres i estan formats per dos tubs independents, amb tres carrils de circulació cada un, per sota de la plaça i els túnels ferroviaris existents, a una profunditat mitjana d’uns 10 metres per sota del rasant de la Gran Via.

Obres, a l’octubre

La previsió municipal és que les instal·lacions i els acabats dels túnels de les Glòries comencin a finals d’octubre d’aquest any, de manera que conviuran amb l’obra civil dels túnels de carretera que estan en execució.

Notícies relacionades

El projecte inclou, entre d’altres obres, les vuit sortides d’emergència dels túnels –4 en cada sentit–, les dues sales tècniques, la senyalització, la distribució elèctrica i l’enllumenat, la protecció contra incendis, la videovigilància i la ventilació.

En aquest projecte també s’hi inclouen les obres de reurbanització dels vials laterals de la Gran Via i la reposició dels serveis afectats entre els carrers de Castillejos i Padilla, a la boca Llobregat, i el vial lateral muntanya entre el carrer de Monturiol i la rambla del Poblenou a la boca Besòs.