plaça dels àngels

Ciutat Vella prohibeix l''skate' de nit al voltant del Macba

Un decret municipal en el minut final del mandat veta l'ús del patí des de les 10 del vespre

jcarbo19114002 skaters patinadores macba190319125211

jcarbo19114002 skaters patinadores macba190319125211

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En l’últim minut del mandat, el districte de Ciutat Vella ha decidit prohibir de nit l’ús del monopatí als voltants del Macba després d’anys de protestes dels veïns de la zona, barcelonins que, en alguns casos, poden certificar amb sonòmetres instal·lats a casa seva la persistència del soroll fins i tot amb doble vidre a les finestres. El decret veta l’ús del monopatí entre les 10 del vespre i les set del matí dins del perímetre delimitat pels carrers de Tallers, Ramelleres, Pintor Fortuny, Joaquim Costa i la ronda de Sant Antoni, amb la plaça dels Àngels com a centre neuràlgic.

L’espai que ara es vol posar sota control és un santuari de peregrinació gairebé obligatori per a la comunitat mundial de ‘skaters’. Ho és des de fa anys, tant que fins i tot, en el passat, la imatge dels patinadors fent piruetes entre transeünts ha arribat a utilitzar-se en campanyes oficials de promoció de la ciutat. Això, malgrat que les ordenances municipals prohibeixen expressament aquest tipus d’accions a la via pública.

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha anunciat aquest dimarts l’aprovació inicial del decret, que entra ara en fase d’informació pública, en companyia de dos representants de l’associació Raval Nord Resignat, com Clara Pérez, triple vidre a les finestres del seu pis, que recorda com abans que la plaça es convertís en una pista de ‘skaters’ aquell era un lloc per anar a jugar amb els nens. Fins a cinc escoles hi ha al voltant de la plaça dels Àngels. Quan surten de classe, rarament jugaran a aquest espai, per perillós.

Campanya fallida

Notícies relacionades

Pin confia que el nou horari es respecti perquè el districte ha contactat prèviament amb alguns dels patinadors perquè a través de les xarxes socials promoguin l’ús assenyat de la plaça. La regidora confia a no haver de recórrer com a últim remei a les sancions econòmiques, d’entre 300 i 900 euros, segons la normativa municipal. L’antecedent de l’última campanya similar de sensibilització ciutadana no convida a l’optimisme. Entre el novembre i el desembre del 2018, l’ajuntament va posar tot el seu afany a anunciar que a partir de gener acabaria la tolerància amb l’ús de les voreres per part de ciclistes i usuaris de patinet elèctric. Passats gairebé tres mesos d’aquest final de la tolerància, els canvis a millor han sigut gairebé inapreciables.

La regidora de Ciutat Vella confia que sigui la implicació dels 'skaters’ amb més sentit comú la que permeti complir la nova norma, perquè, segons la seva opinió, una parella d’agents de la Guàrdia Urbana amb un bloc de multes a la mà no seria un remei factible. Les representants de Raval Nord Resignat, tot i que han acompanyat Pin en l’anunci del decret, han expressat un cert escepticisme, vista l’actitud de vegades agressiva dels patinadors que venen expressament des de l’estranger per gravar vídeos de les seves proeses al Macba.

Temes:

Incivisme