DEBAT SOBRE UN CENTRE SANITARI

ERC proposa un solar de la facultat d'Història per al CAP del Raval Nord

El terreny, de titularitat municipal, acull actualment pràctiques dels alumnes d'Arqueologia

Si la proposta dels republicans prospera, el Macba podria créixer per la Capella de la Misericòrdia

zentauroepp46748792 barcelona  barcelon s   28 01 2019     sociedad     presenta190128201420

zentauroepp46748792 barcelona barcelon s 28 01 2019 sociedad presenta190128201420 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

El grup municipal d’ERC afirma que ha trobat la solució a un problema que semblava no tenir-lo, que ha trobat l’agulla al paller que era necessària perquè el CAP Raval Nord pugui comptar amb l’ampliació que requereix sense haver de traslladar-se a la Capella de la Misericòrdia, l’únic espai que actualment sembla complir les seves necessitats d’espai i de calendari: a Salut adverteixen que no poden esperar més. Necessiten un emplaçament definitiu i s’han posat com a límit temporal les eleccions municipals.

Els republicans proposen que el nou centre sanitari s’ubiqui en un terreny que és dins del recinte de la Facultat de Geografia i Història de la UB, situada davant del Macba. Un solar que actualment serveix de jaciment per a les pràctiques d’alumnes d’Arqueologia.

Segons explica la regidora d’ERC Gemma Sendra, si el pla que manegen els republicans triomfa, la capella podria seguir la destinació que el ple de l’Ajuntament de Barcelona li va donar el 2013 i servir d’espai de creixement per al Macba. El museu no va procedir a fer les obres fins ara a causa de la falta de recursos econòmics. Quan ja estava en disposició d’emprendre l’ampliació, va topar que Salut i l’ajuntament no veien cap altra opció que traslladar a la Capella de la Misericòrdia el CAP que ara es troba a Torres i Amat, 8, i que necessita un recanvi de forma urgent. Està previst que en el ple municipal que l’ajuntament celebrarà a finals de març se sotmeti a votació desposseir el Macba de l’ús que se li va destinar el 2013, ja que el consistori considera que davant del dubte cal privilegiar l’equipament sanitari.

Reunió amb Janet Sanz

Segons Sendra, el grup portarà el tema a la comissió de Cultura, dimarts que ve, i ha sol·licitat una reunió amb la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, per abordar la qüestió.

Notícies relacionades

 La regidora afirma que ERC ha parlat amb les parts i que veuen amb bons ulls l’operació, a falta de totes les concrecions. Així ho afirmen fonts de la Conselleria de Salut, que afirmen que si el consistori està d’acord i les condicions per instal·lar el centre allà es produeixen, no hi veu cap problema per tancar el canvi d’emplaçament. Salut necessita un espai de 2.500 a 3.000 metres quadrats.

Canvi d’usos

Sendra explica que si el nou CAP acaba al terreny que proposa, una part del jaciment es perdrà. I diu que la Conselleria de Cultura està disposada a compensar aquesta pèrdua oferint altres espais perquè els alumnes d’Arqueologia facin les seves pràctiques.  L’operació requeriria un canvi d’usos, ja que el solar està previst com a zona verda.