Durant un any

La Guàrdia Urbana de Barcelona prova càmeres a l'uniforme per gravar les actuacions policials

Agents del cos utilitzen des d'aquest dilluns 12 tres models diferents de dispositius

video 3454930 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana ha iniciat aquest dilluns la prova pilot per a la posada en marxa dels dispositius personals de gravació (DPG) que alguns agents del cos portaran incorporats a l’uniforme i que s’activaran quan estiguin realitzant qualsevol actuació policial que suposi un risc concret per a la vida o la integritat física de membres de la policia o per a terceres persones, o danys a béns públics.

Notícies relacionades

La prova pilot es du a terme amb tres models diferents de càmeres i durarà uns 12 mesos. Els agents seran formats per a la correcta utilització d’aquests aparells, que impliquen no només portar incorporat el dispositiu a l’uniforme sinó també el compliment d’un protocol molt complex de trasllat, emmagatzemament i custòdia de les imatges gravades, segons informa el consistori. El sistema de gravació i posterior emmagatzemament de les imatges no permetrà a cap persona modificar-les, esborrar-les, editar-les o alterar-les. 

Segons l’estudi de viabilitat que ha dut a terme la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’ús d’aquests dispositius també pot aportar la reducció de la quantitat de queixes per mala praxi policial, l’augment de la qualitat del servei, l’augment en la confiança i en la valoració del servei per part de la ciutadania, entre d’altres.