Investigació

Els Mossos atribueixen a un menor sis violacions a Barcelona

El noi, de 17 anys, tutelat, actuava a Vall d'Hebron i els voltants del Poble-sec

ee6e73ad-5987-4e0e-ba99-9eeab9e551ec-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos han identificat un menor, tutelat, com a presumpte autor de diverses agressions sexuals a Barcelona.  Els fets van tenir lloc entre finals d’octubre i principis de desembre, quan es van produir sis agressions sexuals a la via pública en diversos llocs de Barcelona, tres de les quals a Horta (a la zona de Vall d’Hebron) i tres a Sants (als voltants del Poble-sec). 

Es dona la circumstància que entre el primer i el segon atac, a la zona dels jardins del passeig de Montjuïc, va transcórrer un mes. Però a partir de la segona agressió sexual les quatre restants van tenir lloc amb pocs dies de diferència.

L’agressor, que actuava en qualsevol franja horària, de dia i de nit, abordava al carrer les víctimes, dones d’edat mitjana i avançada, i les agredia sexualment. Sempre es protegia la cara, amb l’objectiu d’evitar que el poguessin identificar i, en dos dels casos, també ho va aprofitar per dur a terme un robatori. Els assalts anaven sempre acompanyats de grans dosis de violència i amenaces reiterades.

El 7 de desembre els Mossos van arrestar un menor de 17 anys al barri d’Horta en relació amb les tres agressions sexuals que s’havien produït en aquest barri en només 10 dies, al costat de l’Hospital de Vall d’Hebron.

El menor va passar a disposició de la Fiscalia de Menors i el jutjat de menors en va decretar l’internament en un centre tancat.

Una vegada ja s’havia identificat l’autor dels fets d’Horta els agents van treballar amb la hipòtesi que es tractés de la mateixa persona que en el cas de les tres agressions sexuals de Sants. Les indagacions policials van donar resultat i se’l va poder ubicar en zones properes del barri del Poble-sec alguns dels dies en què s’havien produït les violacions.

Notícies relacionades

 

El resultat de les proves de l’ADN al laboratori biològic dels Mossos han acreditat que es tracta del mateix autor que havia sigut detingut pels fets d’Horta.