BARCELONEJANT

Obre a Barcelona el primer súper friqui d'Espanya

En aquest supermercat venen un vi rosa de llàgrimes d'unicorn, licor de foc valyri i ramen de Pikachu. És el Super Friki Market. Entengui's per friqui "el més selecte a nivell del món fantàstic", detalla el seu amo

zentauroepp46851136 bcn190206175812

zentauroepp46851136 bcn190206175812 / RICARD CUGAT

4
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Trigues a reaccionar el mateix que a obrir un sobre dels Goya. Si Iker Jiménez veiés el que la gent porta en aquests carros de súper, els obriria a l’instant un expedient X. Aquí demanes que et recomanin un vi i te n’assenyalen un de llàgrimes d’unicorn: rosa, amb purpurina. Si sacseges l’ampolla, resplendeix com una poció. No és el més estrany que es veu per aquestes prestatgeries.

Al costat hi ha un vi blau, un cava amb or comestible de 24 quirats, cerveses de mantega –les que beu Harry Potter– i barretes energètiques d’insectes. Pots comprar caramels de Darth Vader, cereals de Super Mario, animals fantàstics de gominola. També galetes amb farcit de purpurina, patates amb gust de pizza, ¿això és un ramen de Pikachu? Allà hi ha la rajola de xocolata de Willy Wonka amb el seu famós tiquet daurat a dins. Fins i tot n’hi ha una amb un anell amb paraules gravades en èlfic. Justo sota hi ha el licor de foc valyri, igual de verd llampant que el que provoca matances a Joc de trons. I el vodka Dracarys, que és el que crida la mare de dracs quan vol fregir algú. Comences a dubtar si això de súper ve de supermercat o de superheroi.

Super Friki Market, es diu. Demà s’inaugura aquest “supermercat màgic”, informa el seu logo amb carro i capa. El primer súper friqui del país, diu traient pit el seu ideòleg, Rubén Sánchez. Entengui’s per friqui “el més selecte a nivell del món fantàstic”, detalla. És l’última obertura alternativa de les Galeries Maldà. En poc més d’un any s’han inaugurat 11 botigues temàtiques. En un mes n’obriran altres quatre o cinc més, avancen. Ja hi ha qui l’anomena “el triangle màgic”. “El Camden friqui”, el comparen amb el mercat ambulant alternatiu de Londres. Aquí pots trobar varetes, ales, i també bosses amb ouija.   

“Del que es menja, es cria”

¿Que per què menjar aliments friquis? “Del que es menjam es cria”, diu rient el Rubén. “I nosaltres ens hem criat com a friquis”. Ell fa anys el Dia de l’Orgull Friqui i podria parlar encadenant frases de Disney. Té tatuada al braç La Sireneta. Rubén Sánchez, 33 anys, és el fundador de Reino de juguetes. Va ser qui va començar a obrir locals temàtics a les Maldà. Ja va per cinc botigues: dues de Harry Potter, una de Joc de trons, una altra de Dragon ball i l’última, especialitzada en Funko pop, aquests ninots capgrossos d’ulls rodons. Que obrís un súper friqui era qüestió de temps. Dos dels productes que més venien eren de supermercat: el licor de foc valiryo i la cervesa de mantega de Harry Potter. “Era un senyal”, recorda Rubén.

Els carros són verds i roses. Les tres dependentes semblen sortides d’un manga. “Les Supernenes del Super Market”, les bateja un company de la botiga del costat. “El més kawaii possible”, es justifica la Miriam. “Soc adorable”, diu rient. Aquest és el concepte: si tecleges ‘kawaii’ a Google, apareixen milers de dibuixos per abraçar dels mateixos tons pastel que el súper. Els de Podem fins i tot podrien creurien aquí que poden arreglar les seves diferències.

“S’ha de provar de tot”, diu la Miriam. I t’ofereix una capseta de grills amb gust de barbacoa. També tenen cucs amb crema agracucs a les fines herbes i tauletes energètiques fetes amb farina d’insectes. “Com dirien a El rei lleó: viscosos, però saborosos”, el Rubén t’anima a menjar dient frases Disney. Doncs sí, són saborosos. “Es diu que és el menjar del futur –afegeix. Té moltes proteïnes”.

També t’ensenyen a beure Ramune. “És una soda típica japonesa amb una bala dins –explica la Soraya. Has de colpejar-la perquè caigui la bala, i a mesura que vas bevent, va sonant el clin clin”. Un altre producte estrella que ha d'arribar és la llauna de caramels de la qual s’alimenten els orfes protagonistes de La tumba de las luciérnagas, una pel·lícula mítica de Studio Ghibli. Et pots gastar des d’1,50 €, el que costen uns caramels temàtics, fins als 50 € del cava d’or. 

Notícies relacionades

A la nevera es refreden Fantes de síndriaCoca-Coles de vainilla, ampolletes d’hidromel. El que més abunda aquesta setmana és la cervesa de mantega. La primera que venen amb alcohol, per cert. “S’ha creat a Espanya”, expliquen. Són provisions per al Harry Potter Book Night. Fins diumenge, hi haurà sessions de microteatre en una antiga sala noble del palau Maldà. 

Estan per arribar els caves de Hello Kitty, les crispetes de Mary Poppins i les  galetes que devora Shin Chan, esbufegava ahir Soraya amb ulleres preinauguració. “Tenim por de com acabarem –asseguren ella i la Miriam. Hi ha tantes llaminadures...”. I t’ensenyen un osset de gominola “100 vegades més gran”, garanteix l’etiqueta. Pengen al costat dels cereals d’unicorns i la crema de cacauet de Peter Pan. “Aquí –assenteix la Miriam– es menja amb els ulls”. Sens dubte ningú posarà en dubte que és una dieta fantàstica.

Temes:

Barcelonejant