MIGRACIÓ

Barcelona reclama a Sánchez que desbloquegi l''Open Arms'

El PSC vota en contra de la proposta presentada pel govern municipal, que li retreu «complicitat» amb Salvini

ealos46696953 grafcat2863  barcelona  25 01 2019   la alcaldesa de barcelo190125151102

ealos46696953 grafcat2863 barcelona 25 01 2019 la alcaldesa de barcelo190125151102 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha reclamat avui al Ministeri de Foment “el desbloqueig immediat del vaixell d’Open Arms retingut al port de Barcelona” perquè pugui continuar realitzant “la tasca d’observació i denúncia de vulneracions de drets humans i salvament de vides humanes” i ha manifestat el seu “recolzament” al treball d’aquesta entitat i “a les altres oenagés i defensors dels drets humans que han sigut perseguits i criminalitzats”. La proposta s’ha aprovat amb els vots de Barcelona en Comú, PDECat, ERC, CUP i els regidors no adscrits, mentre que el PP i Ciutadans s’han abstingut i el PSC ha votat en contra.

L’ajuntament insta el Govern de Pedro Sánchez a “denunciar al Tribunal Internacional del Mar els incompliments del dret marítim per part dels estats de la zona de salvament, Líbia, Itàlia i Malta” i a “oferir vies legals i segures a les persones refugiades complint amb els compromisos de l’Estat espanyol a la UE de reassentament i reubicació, així com oferint la possibilitat de demanar asil a consolats i ambaixades”.

Retrets als socialistes

Notícies relacionades

El tinent d’alcalde Jaume Asens ha retret al grup municipal socialista que no hagi pactat una versió transaccional de la proposta i els ha etzibat que“s’han posat al costat de Salvini”, el ministre de l’Interior italià. També ha retret el Govern de Pedro Sánchez “ni tan sols haver contestat” els intents de contacte de l’Ajuntament de Barcelona. “És obvi que hi ha una complicitat, morts que cauran sobre la consciència del senyor Pedro Sánchez”, ha afegit.

La regidora socialista Carmen Andrés ha replicat que el del seu grup “ha sigut un vot responsable i en consciència” i ha afirmat, dirigint-se als responsables d’Open Arms presents a la sala, que “cap socialista vol que no continuïn fer el seu treball rescatant persones i vides, estem treballant per trobar solució a una situació complexa”.