Retrets i bronques en el ple d'estat de la ciutat de Barcelona

Els partits de l'oposició denuncien la "incompetència" i el "fracàs" de la gestió de Colau

zentauroepp46696374 colau190125100941

zentauroepp46696374 colau190125100941

2
Es llegeix en minuts
Alba Jaumandreu

L’últim ple d’estat de la ciutat del govern d’Ada Colau ha estat marcat per retrets i bronques. A Colau li han caigut garrotades de tot arreu i des de tots els escons, sense diferència.  El ple ha sigut un continu de crítiques i recriminacions dels quatre anys de mandat. Tots els partits de l’oposició han coincidit en dues coses: incompetència i fracàs. 

Colau destaca la seva gestió social

Les polítiques socials han estat l’epicentre de les qüestions del ple.  El Govern municipal ha remarcat la seva “gran” gestió en aquest àmbit: “Barcelona té l’orgull de ser la capital de tot l’Estat que més i millor inversió en polítiques socials té”.  

La "centrifugadora"

Xavier Trias, del PDECat, ha dedicat el seu discurs a clavar la bronca a Colau, relatant un sermó ple de retrets i amb un to de càstig.  El demòcrata ha qualificat Colau de “centrifugadora desconcertant”. El seu discurs ha sigut un seguit d’apel·latius contra l’alcaldessa: “És vostè la reina de l’engany i la demagògia. Nosaltres som els fastigosos i vostè la bona”. 

Més inseguretat

Carina Mejías, de Ciutadans, ha qualificat el govern d’inoperant. “Vostès no han governat, han creat problemes”.  La portaveu taronja ha al·legat que la ciutat ha empitjorat en gairebé tot, però sobretot en les competències que depenien de Barcelona en Comú. “La inseguretat ha augmentat. A Barcelona hi ha 20 delictes per hora”, ha dit. A més, ha recriminat a Colau tenir una “venjança pendent” contra la Guàrdia Urbana. 

Menys vivendes

Mejías tampoc ha passat per alt les polítiques socials. “Va prometre 4.000 vivendes socials, i quatre anys després només en tenim 800 –ha assegurat Mejías a l’alcaldessa–. El seu mandat és una presa de pèl”.  

En aquesta línia Eulàlia Reguant (CUP), ha retret a Colau que els joves hagin de fugir de la ciutat per la situació de precarietat que viuen i els alts preus dels lloguers. “La remuneració dels joves és d’un 35% menys. Es veuen obligats a anar-se’n de la ciutat”.

Jaume Collboni (PSC), ha remarcat la “mala situació” en què es troba Barcelona. El socialista ha acusat el govern de Colau d’“incompetent”. “Acabarà més sola de com va començar, deixant una ciutat més insegura i amb un clar problema de vivenda”. 

Collboni, igual que Alberto Fernández (PP), no ha volgut passar per alt la gestió de Colau amb el procési li ha recriminat que ha “subordinat la ciutat al procésconvertint-la en el camp de batalla dels independentistes”. 

Poques guarderies

Montserrat Benedí (ERC), ha centrat el seu discurs en les retallades de Colau i les ha qualificat d’“inexplicables”. “Van heretar un ajuntament sanejat. ¿Què han fet?”. ERC ha volgut posar a l’epicentre del seu discurs les guarderies. “Van prometre onze guarderies i n’han fet tres”, ha afirmat Benedí. La representant municipal d’ERC ha acabat el seu discurs amb una petició: “Volem un govern que converteixi els desitjos de la ciutadania en realitat”.

Notícies relacionades

Qui tampoc entén la gestió econòmica és Fernández Díaz, (PP): “Vostè és el problema, Colau”, ha explicat Fernández, al·legant que les seves retallades l’han convertit en la “‘manostijeras’” de l’ajuntament: “Ha governat per decret i no amb diàleg”. El popular ha afegit:  “Tot ho fa igual, amb l’oli Colau, que li permet greixar la seva nefasta gestió de l’administració". 

Els dos regidors no adscrits, Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé, han coincidit en la necessitat que la ciutadania recuperi la confiança en el consistori.