LA CARRERA DE BARCELONA

Manuel Valls es desmarca del pacte amb Vox a Andalusia

L'alcaldable per Barcelona manifesta la seva "més profunda pena" per l'acord amb l'"extrema dreta", però reitera que la seva candidatura és "independent" tot i que tingui el recolzament de Ciutadans

zentauroepp46252144 valls181213214528

zentauroepp46252144 valls181213214528 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El candidat a l’alcaldia de Barcelona amb el recolzament de Ciutadans Manuel Valls s’ha desmarcat del pacte de govern d’Andalusia, que serà possible gràcies al recolzament de Vox. En un comunicat, Valls ha manifestat la seva "més profunda pena pel fet que l’elecció del president es produeixi amb els vots d’una formació d’extrema dreta" i ha afegit que "no tot s’hi val", però no ha sentenciat que aquesta situació hagi d’implicar la seva ruptura amb la formació presidida per Albert Rivera, perquè, afirma, la seva candidatura és "independent".

De fet, els retrets de Valls es dirigeixen també als socialistes per no haver aconseguit "un pacte de totes les forces constitucionalistes", tot i que, segons l’exprimer ministre francès, els electors andalusos "han expressat també a les urnes una voluntat de canvi que cal entendre i acceptar".

Notícies relacionades

També reclama que "s’actuï de mutu acord per frenar els que pretenen soscavar el sistema democràtic que ha suposat dècades de pau, estabilitat i prosperitat" a la Unió Europea, però reconeix a Ciutadans que “explorarà sempre totes les vies polítiques possibles per prescindir de l’extrema dreta” en la vida política andalusa fins a retornar-la al lloc marginal que ha tingut des de la Transició.

Candidatura en peu

Valls sosté: "Avui soc candidat a l’alcaldia de Barcelona". I afegeix: "Soc un candidat independent i no soc membre de cap partit". Amb tot, reitera que el seu projecte és "una plataforma transversal que compta amb el recolzament de Ciutadans" i espera noves incorporacions. El candidat només assenyala un compromís respecte a Vox, i l’equipara amb els partits independentistes: "Jo mai negociaré directament o indirectament la investidura ni un pacte de govern amb cap formació separatista, supremacista o populista, ni d’extrema dreta ni d’extrema esquerra".