INDAGACIONS EN MARXA

Investigat un guàrdia urbà de Barcelona per fer negocis amb rellotges robats

L'agent, adscrit al Grup de Delinqüència Urbana del districte de Sant Martí, va ser sorprès al juliol

Des d'aleshores, van engegar indagacions encara en marxa que porten els Mossos d'Esquadra

zentauroepp25969435 barcelona  barcelones  16 05 2014   sociedad      el ajuntam180716182349

zentauroepp25969435 barcelona barcelones 16 05 2014 sociedad el ajuntam180716182349

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra investiguen des del mes de juliol passat un agent de la Guàrdia Urbana per fer negocis amb rellotges robats, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. Va arrencar en aquell instant una operació que en el dia d’avui segueix encara en marxa a càrrec de l’Àrea d’Investigació Central (AIC) de la regió policial metropolitana nord, zona en la qual suposadament el policia va cometre el delicte de receptació –pagar per objectes sostrets– pel qual se l’investiga.

El guàrdia urbà feia poc més d’un any que era en el Grup de Delinqüència Urbana (GDU) del districte de Sant Martí de Barcelona. Una de les funcions principals d’aquests grups és la de combatre els furts i robatoris violents que es cometen a Barcelona. Aquest districte inclou la zona del Port Olímpic, un dels punts calents de carteristes i de 'rellotgers’ –lladres especialitzats en robatoris de rellotges de gamma alta– que pateixen, gairebé sempre, turistes durant la franja nocturna, al sortir de discoteques i bars musicals ubicats a la franja litoral de la ciutat.

L’agent, en llibertat, després de prendre consciència que estava sent investigat, va agafar la baixa mèdica. Un recurs que de forma recurrent han utilitzat policies sota sospita per impedir ser suspesos de sou i feina. La baixa mèdica permet continuar cobrant la remuneració.

Notícies relacionades

La Unitat Deontològica d’Afers Interns (UDAI) ha obert un expedient disciplinari que ha quedat en suspens mentre continua oberta la investigació dels Mossos.

Fonts consultades per aquest diari expliquen que l’agent va consultar el Sistema d’Informació Policial (SIP), en el qual consten les bases de dades de totes les denúncies policials, les dades d’alguns rellotges que havien sigut robats. L’objectiu era esbrinar si els propietaris havien presentat o no denúncies de rellotges amb els quals ell, suposadament, hauria fet negocis.