VENDA IL·LEGAL

Barcelona demana un operatiu permanent contra el 'top manta' a la plaça de Catalunya

El comissionat de Seguretat reclama la implicació de Renfe, TMB i els Mossos

zentauroepp46481156 mantero190109125232

zentauroepp46481156 mantero190109125232

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El comissionat de Seguretat de Barcelona, Amadeu Recasens, ha reclamat la implicació de Renfe, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els Mossos d’Esquadra per impulsar un dispositiu permanent que mantingui sense manters el vestíbul de l’estació de Rodalies i Metro de la plaça Catalunya.

En declaracions a la premsa, Recasens ha explicat que aquest dimecres es reuneixen tots els operadors del vestíbul ferroviari per mantenir l’espai buit: "L’essencial no és tant fer intervencions per buidar l’espai, sinó actuar perquè es mantingui buit".

Així mateix, ha dit que les intervencions "de saturació" permetrien evitar que els manters s’instal·lin en aquest espai, tot i que ha advertit que aquests operatius impliquen un gran contingent d’efectius i que el personal es quedi a la zona, i, a més, hauria de comptar amb la implicació dels Mossos i Renfe.

Ha detallat que l’operatiu conjunt que van realitzar aquest dimarts la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra al vestíbul de Rodalies de la plaça de Catalunya va acabar amb 915 productes decomissats i 21 denúncies efectuades, i ha recordat que, de mitjana, es realitzen dues intervencions per setmana sobre el 'top manta'.

De fet, després de la intervenció, aquest dimecres s’ha pogut tornar a veure algun manter al vestíbul de Renfe a la plaça de Catalunya.

Reunió amb el Síndic

En aquest sentit, Recasens ha assegurat que es reunirà amb el Síndic de Greuges per abordar solucions a aquest problema, i també ha dit que l’Ajuntament oferirà informació en els pròxims dies sobre l’operatiu que acordin les administracions implicades a l’espai ferroviari de la plaça de Catalunya.

Notícies relacionades

"La nostra idea és fer un treball de saturació i mantenir l’espai buit amb la implicació de totes les administracions. Una presència més gran a l’espai implicaria que els venedors ambulants no s’hi arribin a instal·lar, el que requereix un gran contingent i que el personal es quedin a la zona", ha detallat.

Preguntat sobre la possibilitat que s’imposin multes penals als manters per falsificació en comptes de multes administratives, el comissionat ha dit que és una possibilitat que es pot estudiar, tot i que ha explicat que, en el cas de les falsificacions, és més important desarticular els reposadors d’aquesta mercaderia.